Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε και αυτό, μετά από τις ανεπίσημες αναφορές αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης, την ικανοποίησή του για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει: «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και του Ταμείου».

Το Ταμείο εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές που μπορεί να προτείνει θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Σημειώνουμε ότι το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος, είχε δηλώσει «ευτυχής» για την επιστολή Σαμαρά και είχε εκτιμήσει ότι θα αυτή θα γίνει αποδεκτή από την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, στις 29 Νοεμβρίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook