Κάλεσμα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Με τη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί ξεκινούν και επίσημα το Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021, στις 19.00, οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων για την περίοδο των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 30/11/2021, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός των δράσεων για την εορταστική περίοδο.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, Γιάννης Νικηφοράκης. «Με κεντρικό σύνθημα το #xmasChania, καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει το Σάββατο στο Ενετικό Λιμάνι και να χαρεί σε αυτή την εκδήλωση, ενώ η φωταγώγηση του δέντρου θα συνοδεύεται με μελωδίες από τις χορωδίες της Φιλαρμονικής και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων», γνωστοποιώντας ότι τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει το συγκρότημα των “Freaktones”, με το πέρας της τελετής. Παράλληλα, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα κάνει το εορταστικό του ντεμπούτο, χαρίζοντας όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, περιμετρικά του Ενετικού Λιμανιού.

«Το νέο δέντρο σηματοδοτεί για τα Χανιά μία νέα περίοδο γιορτών και αισιοδοξίας μετά από ένα δύσκολο διάστημα. Σε αυτό το πνεύμα μεταφέρουμε τη γιορτή μας στο Ενετικό Λιμάνι, στην οποία καλούμε όλους τους φίλους, με την απαραίτητη βέβαια προσοχή στην ατομική μας υγιεινή και στην αποφυγή συνωστισμού», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκης γνωστοποίησε ότι το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα φιλοξενεί από τις 18/12, κάθε βράδυ στις 20.00, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ενώ επανέρχεται, κάθε απόγευμα στις 18.00, το αγαπημένο σε πολλούς «Παράθυρο με θέα», μπροστά στο παράθυρο του Κ.Α.Μ., όπου θα φιλοξενηθούν ξανά μικρές μουσικές συναντήσεις, κ.α. «Φέτος στις παραστάσεις θα υπάρχει και κοινό, ενώ αυτές θα προβάλλονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) από τα κοινωνικά δίκτυα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και του Δήμου Χανίων. Μάλιστα, οι καλλιτέχνες και οι καλλιτεχνικές ομάδες, που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να  εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 8/12, στέλνοντας μήνυμα στο email: [email protected]  ή επικοινωνώντας με τα γραφεία της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., στο τηλ. 28210 34200, δεσμεύοντας τις σχετικές ημερομηνίες», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης, παρατηρώντας ότι η αγαπημένη διοργάνωση «Santa Run» θα διεξαχθεί, διατηρώντας τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, αλλά με διαφορετική μορφή.  

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, θα φωταγωγηθεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ παράλληλα θα φωτιστούν όλα τα νέα σημεία στην πόλη και ιδιαίτερα στο Ενετικό Λιμάνι.

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Μανώλης Παπαδάκης, τόνισε ότι στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δράσεων το Μεγάλο Αρσενάλι θα μετατραπεί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων σε εργαστήρι του Άη – Βασίλη, όπου οικογένειες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα από επιχειρήσεις, σε ένα γιορτινό κλίμα. «Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι επιχειρηματίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου στο email:  [email protected] ή να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 28210 34200. Η δράση θα διαρκέσει έως τις 9 Ιανουαρίου», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook