Η νέα δραματική σειρά του ALPHA, «Σασμός», έχει παρασύρει όλο τον κόσμο σε μια ιστορία όπου κυριαρχούν το πάθος, η βεντέτα και ο έρωτας, με φόντο το φυσικό περιβάλλον και τις σπάνιες ομορφιές της Κρήτης.

Στo πλαίσιo των νέων επεισοδίων που θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά το Ρέθυμνο και σήμερα-αύριο στο Ηράκλειο.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς “Σασμός” μίλησαν στο Flashnews.gr για τη νέα δραματική σειρά, την ενδοοικογενειακή βία αλλα και τις δικές τους πτυχές μέσα από τους ρόλους τους.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς (Κώστας Μιχελάκης) είναι ένας από τους πιο περίεργους χαρακτήρες της σειράς και εξέφρασε την συγκίνηση για το αγκάλιασμα του κόσμου:

“Είναι υπέροχο και πολύ συγκινητικό να έχεις τέτοιο αγκάλιασμα από τον κόσμο, να ξέρεις ότι η σειρά που κάνεις αγαπιέται τόσο πολύ και σου δίνει παραπάνω ώθηση και χαρά να κάνεις καλύτερα την δουλειά σου. Μόνο ευγνώμονες μπορούμε να είμαστε για αυτό. Από την πρώτη στιγμή, διαβάζοντας το σενάριο γνωρίζαμε ότι θα πάει καλά αλλά ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Ήταν αναπάντεχο και η πιο ευχάριστη έκπληξη φέτος για όλους.”

Για τον ρόλο που υποδύεται

“Είναι πολύ αντίθετος χαρακτήρας του Κώστα με εμένα. Για εμάς τους ηθοποιούς έχει πολύ ενδιαφέρον να παίζουμε κόντρα ρόλους γιατί αυτό σε βάζει σε μία διαδικασία να βρεις τρόπους και να προσεγγίσεις τον χαρακτήρα. Χαίρομαι που ασχολούμαι με αυτόν τον χαρακτήρα φέτος. Με έχει πάει σε δρόμους που δεν ήξερα. Κάποια στιγμή θα μαθευτούν όλα για όλους. Δεν έχω ακόμα όλα τα επεισόδια στα χέρια μου. Η σειρά γράφεται τώρα. Οπότε και εμείς ξέρουμε μέχρι ένα σημείο.”

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς μίλησε και για την ενδοοικογενειακή βία, με αφορμή τα επεισόδια που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα.

“Αυτή η εβδομάδα είναι συγκλονιστική για το ζευγάρι Κώστα και Άσπα. Θα έχουμε βίαιες εξελίξεις. Η αγάπη γίνεται μεγάλη πληγή και θίγεται ένα θέμα της κοινωνίας μας. Από αυτή την πλευρά “χαίρομαι” που θίγουμε ένα πρόβλημα που μπορεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, γιατί πραγματικά μόνο που υπήρξε ένα τέτοιο γύρισμα σοκαρίστηκα, πόσο μάλλον να το βλέπεις και να γίνεται στην πραγματικότητα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι μέγεθος διαταραχής έχει ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται άσχημα στην γυναίκα του. Είναι ένα φαινόμενο που μόνο ντροπή μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε σαν έθνος. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και αυτοί που έχουν θέματα με το ταίρι τους απλά να χωρίζουν. Δεν είναι κτήμα κανείς κανενός για να θεωρούμε ότι η ζωή του μας ανήκει και την αφαιρούμε. Είναι αποτρόπαιο.”

Για την συνέχεια του ρόλου, συμπλήρωσε: “Εύχομαι να πάρει καλή κατάληξη του Κώστα και της Άσπας γιατί αγαπιούνται. Απλά μάλλον ο χαρακτήρας που υποδύομαι έχει χάσει τον τρόπο να δείχνει την αγάπη του. Και η Άσπα τον αγαπάει. Εγώ όμως σαν άνθρωπος της δίνω το ελαφρυντικό, δεν ζούσε καλά με τον Κώστα. Προσωπικά θα την συγχωρούσα στην απιστία. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας και συνήθως όταν ερχόμαστε σε τέτοιες οριακές στιγμές με το ταίρι μας καλό είναι να κάνουμε εμείς τους απολογισμούς μας, γιατί θεωρώ όταν μπαίνει ένας τρίτος άνθρωπος στην μέση αφήνουμε χώρο και μπαίνει. Η σχέση τους έχει ξεφτίσει, χωρίς έρωτα.”

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ιστορία που τον έχει συγκινήσει περισσότερο στην σειρά.

“Η ιστορία που με έχει συγκινήσει από τον Σασμό είναι της Βασιλικής και του Μαθιού. Είναι ένας έρωτας απωθημένο, που δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρωθεί. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι θύματα της ίδιας της ζωής τους. Δεν γνωρίζω αν θα είναι ίδια εξέλιξη που υπάρχει στο βιβλίο. Πάντως είναι δύο αδικημένοι άνθρωποι και νομίζω πως αυτό κάνει τον Μαθιό συμπαθή, παρότι εγκληματίας.”

Μιλώντας στο Flashnews.gr o Κώστας Νικούλι (Πέτρος Βρουλάκης) εξέφρασε την έκπληξη του από την αγάπη του κόσμου που δέχτηκε αυτές τις ημέρες στο νησί μας.

“Δεν περίμενα ποτέ να έχουμε τέτοια αγάπη αυτές τις μέρες στην Κρήτη. Είμαι στο Ηράκλειο περίπου μία ώρα και υπάρχει πολύ κόσμος μαζεμένος στις πλατείες. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τον κόσμο να σε αγκαλιάζει και να συμμετέχει μαζί σου. Δεν πίστεψα ότι θα υπάρχει τέτοια απήχηση στην αρχή. Δεν το σκεφτόμουν βέβαια. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να δω την ιστορία και να μελετήσω τον ρόλο. Μετά τα αποτελέσματα. Αυτό που μαρέσει στον Πετρή είναι ότι ισορροπεί ανάμεσα στο καλό και στο κακό στην ευγενική πλευρά του χαρακτήρα του, στην καλλιτεχνική του πλευρά αλλά και στα πρότυπα της κοινωνίας που επικρατούν με την βεντέτα.”

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν ήξερε την σημασία της λέξης “Σασμός”.

“Έψαξα και βρήκα τι σημαίνει η λέξη “Σασμός” και έχει ένα νόημα. Επίσης, κάναμε μία μελέτη γύρω από τις βεντέτες στην Κρήτη και είδαμε απίστευτες ιστορίες. Η Κρήτη είναι ένας μαγικός τόπος με ιδιαίτερες ιστορίες στη γη της.”

Ο Κώστας Νικούλι αποκάλυψε τι θα συμβεί ανάμεσα σε αυτόν και την αδερφή του.

“Οι σχέσεις θα φτιάξουν αλλά και θα χαλάσουν ξανά. Δίνω όσο το πιο δυνατόν διπλωματική απάντηση για να μην κάψουμε το σενάριο. Θα περάσει από πολλά κύματα η σχέση του Πετρή με την Αργυρώ και με τους υπόλοιπου χαρακτήρες. Αυτή είναι η καλή δραματουργία του έργου. Προσωπικά για τον ρόλο μου δεν γνωρίζω αν θα πεθάνει ο Πετρής. Η συμφωνία μου με το κανάλι είναι αυτή. Βέβαια δρούμε χωρίς να ξέρουμε.”

Τέλος, ο ίδιος σε ερώτηση μας ποια ιστορία και χαρακτήρας του αρέσει περισσότερο, δήλωσε:

“Ταυτίζομαι περισσότερο με την ιστορία του Πετρή. Χωρίς να έχω βιώσει το πατρικό πρότυπο, επειδή ο πατέρας μου πέθανε νωρίς, αναγκάζομαι να πάρω εγώ αυτό τον ρόλο και να γίνομαι η πατρική φιγούρα και υπερασπιστής για την οικογένεια μου, κάτι τόσο ιερό. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν έκαναν επίθεση στο σπίτι μου. Θα λειτουργούσα με τον ίδιο τρόπο. Με αυτό προσπαθώ να ταυτιστώ και να υποδυθώ όσο καλύτερα γίνεται τον ρόλο μου. Εγώ έχω μεγαλώσει με άλλα πρότυπα και ιδέες σε μία ανοικτή κοινωνία, όχι όπως το χωριό που διαδραματίζεται η σειρά. Έχω μάθει να αγκαλιάζω το ξένο και το διαφορετικό, οπότε δεν πιστεύω ότι εγώ θα λειτουργούσε σαν εκείνον. Δεν με αντιπροσωπεύει, ούτε με χαρακτηρίζει να γίνομαι δυνάστης, να επιβάλω κάτι για την ζωή κάποιου άλλου.”

Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης (Βασίλης Σταματάκης) μιλώντας στο Flashnews.gr, δήλωσε ενθουσιασμένος για τα γυρίσματα στην Κρήτη.

“Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη. Όλοι έχουν τρελαθεί με την φιλοξενία και την αγάπη του κόσμου. Θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές, ενώ αυτό στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα δεν υπάρχει.”

Για τον ρόλο του, ως Βασίλης Σταματάκης.

“Έχω μερικά γυρίσματα ακόμα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του Βασίλη Σταματάκη. Χτες το βράδυ φάνηκε η ιστορία και ο λόγος που έκανε τον φόνο για την αδερφή του και σύντομα θα ολοκληρωθεί.”

Κλείνοντας ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης αποκάλυψε πως δέχτηκε να συμμετέχει στην σειρά:

“Εγώ έπαιζα όταν ήμουν νεότερος μαζί με τον Δημήτρη Λάλο (Μαθιός). Ουσιαστικά εκείνος είναι που με “έμπλεξε”, μου τηλεφώνησε και μου λέει “ Ζάχο… Θέλεις να παίξεις τον μπαμπά μου;”, δεν μπόρεσα να του χαλάσω το χατίρι, τον αγαπάω πολύ, είναι καρδιακός φίλος. Ήθελα να τιμήσω την Κρήτη όπως μπορώ. Επειδή έκανα πολύ θέατρο και σινεμά οι δικοί μου άνθρωποι δεν με είχαν δει να παίζω. Είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Με την τηλεόραση είναι διαφορετικά. Έχει μεγαλύτερη απήχηση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook