Την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί απόψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον κινηματογράφο Αστόρια.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κινήματος ανέφερε ότι οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη αρχίζουν και πάλι να κερδίζουν δύναμη και να αναδεικνύονται σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όπως τόνισε αυτό πρέπει να ξαναγίνει και στην Ελλάδα.

Επέκρινε δε, την κυβέρνηση ότι ενώ η χώρα λαμβάνει δισεκατομμύρια δεν ασκεί κανένα είδος κοινωνικής πολιτικής, κάτι που όπως είπε δεν αξίζει στη χώρα μας ενώ άσκησε κριτική και στο κόμμα της αντιπολίτευσης: “Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει η κατανομή του πλούτου προς τα κάτω αλλά μόνο προς τα πάνω. Αλλά ποιος θα τα πει όλα αυτά; Ο κ. Τσίπρας που ή δεν τα γνωρίζει ή απλά δε θέλει να τα αναδείξει.”

Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη ενός κόμματος που θα αποτελεί λύση στις σύγχρονες προκλήσεις. Όπως είπε: “Το κόμμα μαθαίνοντας από τα λάθη του χθες πρέπει να γίνει το κόμμα του προοδευτικού ρεαλισμού που είναι ασπίδα για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους πολίτες.”

Ο κ. Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών είπε ότι «στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό. Για κάτι διαφορετικό, δεν μας αξίζει η σημερινή διχόνοια, η μιζέρια η απαξίωση. Δεν μας αξίζει να είμαστε μια χώρα χαμένων ευκαιριών ενός στείρου δικομματισμού που γέννησαν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση» ενώ ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι μια προσωπική στόχευση αλλά μια συλλογική προσπάθεια. «Η προσπάθεια δεν είναι προσωπική αλλά είναι εθνική. Να υπάρξει το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης με τις ιδέες τις σύγχρονες της εθνικής συνεννόησης του ρεαλισμού και της προόδου ως απάγκιο ως ασφάλεια μακροπρόθεσμη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε υπερήφανος για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά της παράταξης «παρά τα λάθη που έγιναν» όπως τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά για την οποία είπε ότι σε δύσκολους καιρούς κράτησε ενωμένη την παράταξη.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί συνεργασιών και συγκυβερνήσεων ο κ. Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του ανέφερε: «Με την γέφυρα που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης με το ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον Βελόπουλο, δεν χρειάζεται εμείς να ξαναπαίξουμε τέτοια παιχνίδια. Δεν θα γίνουμε αποκούμπι σε αυτή την πολιτική η οποία δεν βοηθάει τους πολλούς αλλά τους λίγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας και σε σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. «Προοδευτική συμμαχία είναι με αυτούς που ήταν με τον Καμμένο πέντε χρόνια; Με αυτούς που μιλούσαν για τους αρμούς των θεσμών και της δημοκρατίας; Με αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν ένα δημοψήφισμα που δίχασε απολύτως τον ελληνικό λαό, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και δημιούργησε νέα προβλήματα δημοσιονομικά στη χώρα;» πρόσθεσε κατά την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής καυτηρίασε και την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα, η χώρα μας να βιώνει σήμερα με το εμβόλιο, ότι βίωνε η δυτική Ευρώπη χωρίς το εμβόλιο. Ότι πέρασαν εκείνοι τους πρώτους μήνες της πανδημίας με τα νοσοκομεία να γκρεμίζονται, να έχουν εκατοντάδες νεκρούς , να ακυρώνουν τα χειρουργεία, να μην έχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε για καρκινοπαθείς και άλλους με βαριά νοσήματα, να το ζει ο ελληνικός λαός λόγω της αβελτηρίας του κ. Μητσοτάκη και της ανεπάρκειας του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, που κλείνοντας την ομιλία του εν μέσω χειροκροτημάτων, είπε ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν την «πηγή της δύναμης» ενόψει της προσπάθειας που γίνεται για την αναγέννηση της παράταξης.

«Έχουμε ένα όραμα για την πατρίδα μας που είναι όραμα που δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν δυναμικά όλοι οι Έλληνες. Να μπορούν να δημιουργήσουν και να χτίσουν οικογένειες, να παράξουν πλούτο και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε στις 5 και στις 12 του Δεκέμβρη» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook