Το τεράστιο ζώο ήταν σε περίοδο αναπαραγωγής

Το χάρος με τα μάτια τους είδαν μία ομάδα τουριστών αλλά και εργαζόμενοι σε εταιρεία που διοργανώνει σαφάρι στη Νότια Αφρική. Οι επιβάτες ενός τζιπ που έκανε σαφάρι στο Selati Game Reserve στα όρια του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική έζησαν μία εμπειρία που μάλλον θα την θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Το τζιπ ήταν από εκείνα που οι τουρίστες μισθώνουν και τους πηγαίνουν βαθιά μέσα στη ζούγκλα ή τη σαβάνα για να παρατηρήσουν τα άγρια ζώα και είχε σταματήσει για να παρατηρήσουν οι επιβάτες αμέριμνοι ένα κοπάδι ελεφάντων που ήταν μακριά τους.

Οι οδηγοί του οχήματος, που γνωρίζουν την περιοχή άριστα τους ενημέρωσαν ότι ένας συγκεκριμένος ελέφαντας που φαινόταν να έχει αρχηγική θέση ανάμεσα στο κοπάδι, ζυγίζει τουλάχιστον 6 τόνους και το ύψος του σίγουρα θα άγγιζε τα 3,5 με 4 μέτρα. Κάποιοι τουρίστες τραβούσαν φωτογραφίες, και κάποιοι βίντεο, ενώ τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο «ξαναμμένος» ελέφαντας πήρε στο κυνήγι τους τουρίστες

Ο αρσενικός τεράστιος ελέφαντας βρισκόταν στην περίοδο αναπαραγωγής του και έτσι ήταν ιδιαίτερα νευρικός και απειλητικός. Θεώρησε το τζιπ σαν απειλή για τα θηλυκά της ομάδας του ενώ η περίοδος του ζευγαρώματος που διανύει τον έκαναν ιδιαίτερα απειλητικό. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το τεράστιο ζώο όρμησε και κατάφερε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Οι 6 τόνοι του παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ο ελέφαντας ποδοπατούσε δέντρα και βλάστηση τρέχοντας, για να πέσει με ορμή επάνω στο τζιπ το οποίο έντρομοι είχαν εγκαταλείψει οι τουρίστες που έτρεχαν δεξιά και αριστερά στους λασπωμένους δρόμους για να σωθούν.

Το τζιπ από την επίθεση του ελέφαντα σχεδόν καταστράφηκε, ενώ οι μεγάλοι χαυλιόδοντες του άνοιξαν τρύπες στις λαμαρίνες. Οι επιβάτες παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας τρομοκρατημένοι μήπως επιτεθεί και σε εκείνους το «θωρηκτό» και δεν πλησίασαν το τζιπ παρά μόνο αφού βεβαιώθηκαν πως ο ελέφαντας και το κοπάδι με τα θηλυκά απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook