Στη στελέχωση των ΟΤΑ με επιπλέον προσωπικό καθώς και στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, αναφέρθηκε από τα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν εκδοθεί τα τεύχη των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ για προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων για τις θέσεις και ειδικότητες των οποίων θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η προκήρυξη αναμένεται να έχει αναρτηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Όπως είπε από τα Χανιά: “Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε προσωρινά αποτελέσματα αυτής της προκηρύξεως τέλη Μαρτίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, ώστε να υπάρχει η δυναότητα να κατανήμουμε προσλήψεις του ’20, του’21 και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και του ’22, άρα ένας σημαντικός όγκος προσλήψεων για τους ΟΤΑ, να τους έχουμε με προσωρινά αποτελέσματα μέχρι τότε.”

Ως προς την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, ο υπουργός ανέφερε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι πρώτα η εξέταση του θεσμικού πλαισίου, που θα γίνει εντός του 22. 

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων για να συζητήσει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook