Τα προγράμματα είναι δωρεάν και γίνονται στο επιμελητήριο Χανίων

Το Επιμελητήριο Χανίων υποδέχεται στα Χανιά τον 9ο κύκλο του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit (foundit.gr), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί και υπό την αιγίδα του. Από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00, η εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα μπαίνει στο επίκεντρο στην πόλη των Χανίων.

Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt (bizrupt.gr) και την 100mentors (100mentors.com) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Έπειτα από 8 κύκλους, 144 συμμετέχοντες και 25 νέες επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους μετά το Foundit, επιλέχθηκαν τα Χανιά ως ο επόμενος σταθμός του προγράμματος. Το Foundit στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και μαζί με το Επιμελητήριο Χανίων την αιγίδα τους παρέχουν και η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον Δήμο Χανίων.

To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη:

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” πενθήμερο, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • το mentoring. Όπου αν αποφασίσουν οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι τους για έξι μήνες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας τους, όπως και στη δημιουργία του business plan. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσουν ότι η επιχειρηματικότητα δεν τους ταιριάζει, έχουν υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο Foundit γίνονται μέλη της κοινότητα του προγράμματος, συμμετέχουν σε δωρεάν, εξειδικευμένα online webinar και workshop, και αναπτύσουν τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυσης προβλημάτων και της κριτική σκέψης μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors.

Ο 9ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει με το Foundit Training 13-17 Δεκεμβρίου στα Χανιά και αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 08/12. Όλα τα trainings πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και γίνεται επιλογή 15 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training στα Χανιά εδώ: https://bit.ly/foundit9!

Επικοινωνία

Foundit Director: Κώστας Βασσάκης

Email: info@bizrupt.gr

Website: https://foundit.bizrupt.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook