Παρουσία του Μάκη Βορίδη υπογραφή μνημονίου διαφάνειας- Σε ειδικό γραφείο θα απευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για ό,τι τους απασχολεί.

Στην αντιπεριφέρεια Χανιων βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών  Μάκης Βορίδης για την υπογραφή «Μνημόνιου Συνεργασίας Εσωτερικού Ελέγχου και Συμβούλου Ακεραιότητας» παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

H σύσταση “Αυτοτελούς Γραφείου Συμβουλίου Ακεραιότητας στην Περιφέρεια Κρήτης” στην υπογραφή της οποίας ήταν παρών και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπινης έχει στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

“Από το 2006 προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα εσωτερικού ελέγχου. Θα πετύχουμε γιατί έχουμε έναν ισχυρό και καθαρό νόμο, επειδή έχουμε πολύ καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την Περιφέρεια Κρήτης να είναι η πρώτη που το ολοκλήρωσε και επίσης έχουμε τα εργαλεία που απαιτούνται”, τόνισε ο κ. Μπίνης.

Η Περίφέρεια Κρήτης είναι ο πρώτος ΟΤΑΝ που δημιουργεί Γραφείο Συμβούλου Ακεραιότητας.

“Αποτελεί ένα σημείο εμπιστοσύνης για τους υπαλλήλουςπου θα μπορούν να προστρέξουν εκεί για μια συμβουλή, όταν θέλουν να καταγγείλλουν κάποιο περιστατικό, όταν θέλουν με εχεμύθεια να λάβουν κάποιες κατευθύνσεις”, επεσήμανε ο κ. Μπίνης.

Το συγκεκριμένο γραφείο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και η Κρήτη είναι η πρώτη που δημιουργεί κάτι τέτοιο.

Η Υπουργός Εσωτερικών αφού συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε: “Ένισχύεται η ακεραιότητα και η διαφάνεια και αντιμετωπίζονται φαινόμενο διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Όταν θίγεται το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει να το προστατευσει ο δημόσιος υπάλληλος. Πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να δούμε που υπάρχουν κίνδυνοι διαφθοράς στο δημόσιο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook