Τη δυνατότητα να επεκτείνει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για περισσότερους πολίτες δίνει στον υπουργό Υγείας με νομοτεχνική βελτίωση η κυβέρνηση.

Όχι μόνο όσοι είναι σήμερα 60 ετών και άνω αλλά και όσοι γίνουν στο μέλλον και για όσο διαρκεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, θα έχουν την υποχρεώση να εμβολιαστούν υπό την… απειλή του προστίμου, σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, στο σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή.

Το αρχικό σχέδιο νόμου είχε πρόβλεψη για όσους έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961. Με τη νομοτεχνική βελτίωση, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης «Δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει και για όσους γίνουν 60 ετών μετά το χρονικό πλαίσιο».

Απορρίφθηκε η ένταση αντισυνταγματικότητας

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που καθιστά τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών υποχρεωτικό, κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Σ’ αυτήν κλήθηκαν να τοποθετηθούν τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ το Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε την αντισυνταγματικότητα. Να μην ψηφίσει στη συγκεκριμένη ψηφοφορία επέλεξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ενώ το «παρών» παρότι συμφώνησε πως πρόκειται για αντισυνταγματική διάταξη ψήφισε και το ΜεΡΑ25.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε: «Πάλι εδώ ήμουν όταν είχατε κάνει την ίδια ένσταση στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς. Προφανώς γεννούνται θέματα. Επί της αρχής, αν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα: Το ΣτΕ με απόφαση του 2020, είχε λύσει το θέμα μεταξύ ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook