Την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις «ορδές» ανεμβολίαστων που το κατακλύζουν μιλούν ιδιώτες γιατροί στην Θεσσαλονίκη που επιτάχτηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι ιδιώτες γιατροί, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και αλλού, άρχισαν αμέσως να περιθάλπουν και να επιβλέπουν τους εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές COVID.

Για 30 ημέρες, περίπου 150 γιατροί πνευμονολογίας, παθολογίας και γενικής ιατρικής σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, θα βρίσκονται σε επιστράτευση.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, μιλούν για ανεμβολίαστους ασθενείς που μετανιώνουν και κλαίνε για την επιλογή τους, λέγοντας πως παρασύρθηκαν από άλλους.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, έχω δει πολύ πόνο. Ασθενείς με κοιτούν στα μάτια και με ρωτούν αν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όταν πάρουν εξιτήριο. Με κοιτούν μετανιωμένοι και κλαίνε, μου λένε ότι παρασύρθηκαν από άλλους. Δυστυχώς είναι αργά, όμως τους προτείνω να πάρουν τις οικογένειες τους και να τους παροτρύνουν να εμβολιαστούν» διηγείται ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής.

«Ακόμα και ένας ιερέας που νοσηλεύεται, δήλωσε μετανιωμένος που δεν έκανε το εμβόλιο και θέλει να το κάνει τώρα» συμπληρώνει.

«Αλαλούμ» με τα φύλλα πορείας

Στη Θεσσαλονίκη, στάλθηκαν φύλλα πορείας σε γιατρούς που είναι ανεμβολίαστοι αλλά και σε γιατρούς που ήδη υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα.

«Από το καλοκαίρι που η πανδημία ήταν σε ύφεση, έπρεπε να προετοιμάσουν τις λίστες και να ενημερώσουν για την περίπτωση επίταξης τον Νοέμβριο, ώστε όλα να είναι έτοιμα. Τώρα, πήραν μία λίστα και έκαναν κληρώσεις όπως φάνηκε, γι’ αυτό κάλεσαν ανεμβολίαστους συναδέλφους, εγκυμονούσες και ανθρώπους που ήδη δουλεύουν σε δημόσια νοσοκομεία» λέει στην εφημερίδα «ΜτΚ» ο κ. Τσαβλής, που έλαβε φύλλο επίταξης και από την περασμένη Δευτέρα βρίσκεται στο «Ιπποκράτειο».

Μάλιστα, οι ιδιώτες ιατροί παραπονιούνται για τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν, καθώς κλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξουν όλο το πρόγραμμά τους για έναν μήνα.

«Όταν έλαβα την ενημέρωση, σαφώς είπα ότι πρέπει να βοηθήσουμε. Αλλά δεν είναι δυνατόν μετά από 1,5 χρόνο να προχωρούμε σε επιτάξεις και επιστρατεύσεις. Επίσης, έπρεπε να γίνουν οργανωμένα, να μας ενημερώσουν νωρίτερα γιατί ακυρώσαμε δεκάδες ραντεβού ασθενών μας» σημειώνει από την πλευρά του και ο πνευμονολόγος Πάνος Χατζηαποστόλου, που επίσης επιτάχθηκε για να εργαστεί στο «Ιπποκράτειο».

Απογοήτευση για τις συνθήκες

Σύμφωνα με το makthes.gr, οι γιατροί δηλώνουν απογοητευμένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, που όπως λένε δεν έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. «Λείπω 12 χρόνια από τα δημόσια νοσοκομεία και δυστυχώς δεν βλέπω καμία βελτίωση. Ακόμα οι ανάγκες είναι οι ίδιες, από κουβέρτες μέχρι προσωπικό» τονίζει ο κ. Τσαβλής.

«Μετά από 23 χρόνια που έχω να δουλέψω σε δημόσιο νοσοκομείο, δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα. Είναι απαράδεκτο οι δομές και οι υπηρεσίες να είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο» επισημαίνει ο κ. Χατζηαποστόλου. «Θα έπρεπε να γίνεται σωστότερη διαχείριση» τονίζει ο πνευμονολόγος.

«Δεν τρομάζω από τον κορονοϊό»

Ο Πάνος Χατζηαποστόλου πηγαίνει στο «Ιπποκράτειο» από τις 8 το πρωί μέχρι το απόγευμα και μετά συνεχίζει στο ιατρείο του. «Φυσικά νιώθω διαλυμένος αλλά θα αντέξουμε» σχολιάζει. Ο ίδιος λέει πως δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Δεν τρομάζω, εξέταζα και πριν περιστατικά με κορονοϊό δια ζώσης. Με αυτό που τρόμαξα είναι το δαιδαλώδες του νοσοκομείου που προσπαθώ να προσαρμοστώ» σημειώνει.

Πηγή: newsit.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook