Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και τρομοκρατία

O15χρονος Ιθαν Κράμπλι είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης σε σχολείο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανήλικων μαθητών –ο τελευταίος υπέκυψε χθες στα τραύματά του– και τον τραυματισμό επτά ακόμη.

O Ίθαν Κράμπλι άνοιξε πυρ την Τρίτη με το ημιαυτόματο όπλο του πατέρα του σκορπώντας τον τρόμο στο Oxford High School. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, το γραφείο του Σερίφη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 15χρονος είχε γυρίσει ένα βίντεο το βράδυ πριν την επίθεση και έλεγε ότι επρόκειτο να σκοτώσει μαθητές ενώ τις ίδιες απειλές έγραφε και σε ένα ημερολόγιο που βρέθηκε στο σακίδιό του.

Το γραφείο του Σερίφη δήλωσε ακόμα ότι ο πατέρας του Ίθαν, Τζέιμς είχε αγοράσει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, στη Black Friday.

Όσον αφορά στα κίνητρα της επίθεσης, οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να τα αποκωδικοποιήσουν καθώς ο έφηβος δεν τους μιλάει αλλά κάποιοι συμμαθητές του είπαν ότι ο Κράμπλεϊ ήταν θύμα bullying.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Ίθαν Κράμπλι

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του Κράμπλι περιλαμβάνουν μία κατηγορία τρομοκρατίας που προκάλεσε θανάτους και τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, είπε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. «Είναι πιθανό να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες πολύ σύντομα», δήλωσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πήγε για να σκοτώσει κόσμο»

«Είναι ξεκάθαρο ότι πήγε για να σκοτώσει κόσμο», δήλωσε ο σερίφης Μπούσαρ μιλώντας στο CNN και υπογράμμισε ότι ο δράστης έριξε τουλάχιστον 30 σφαίρες. «Πυροβολούσε ανθρώπους εξ επαφής, συχνά στοχεύοντας το κεφάλι ή το στήθος», πρόσθεσε.

Ο ένοπλος πήγε στην αστυνομία μέσα στο ίδιο το σχολείο και τέθηκε υπό κράτηση. Παρέμεινε σιωπηλός για τα κίνητρα της πράξης του, και οι γονείς του του ζήτησαν να μην μιλήσει στην αστυνομία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Έρευνα στα social media του δράστη

Σύμφωνα με το USA Today, η Κάρεν ΜακΝτόναλντ είπε ότι υπάρχει ένα βουνό από ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως βίντεο και ποστ στα social media που δείχνουν ότι η επίθεση ήταν προετοιμασμένη αρκετά πριν την Τρίτη.

O σερίφης από την πλευρά του αναγνώρισε ότι υπήρχαν φήμες για προειδοποιητικά σημάδια και είπε ότι ερευνώνται. Τουλάχιστον ένας γονέας είπε στο Associated Press ότι ο γιος της δεν πήγαινε σχολείο γιατί φοβόταν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook