Ποια θα είναι τα μέτρα και πώς θα εφαρμοστούν

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στα θεματικά πάρκα τα οποία αναμένεται ανοίξουν σε λίγες μέρες.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προβληματίζει εδώ και μέρες τους επιστήμονες, τις κυβερνήσεις μα και σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεδομένου μάλιστα πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν στα θεματικά πάρκα. 

Να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά, εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

O κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

Κάτι άλλο που συζητήθηκε στην επιτροπή και το οποίο θα ανακοινωθεί είναι ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid. Είναι πολύ πιο αξιόπιστο, το rapid μπορεί να είναι ψευδώς θετικό ή αρνητικό και είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνουν από σήμερα «παραθυράκια» που άφηναν περιθώριο σε ανεμβολίαστους να αναζητούν... τρόπους για την απόκτηση πιστοποιητικού νόσησης covid προκειμένου να αποφύγουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Έτσι, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, τα πιστοποιητικά νόσησης από σήμερα θα χορηγούνται αποκλειστικά, μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ (PCR). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες  ίσως και μέσα στην ημέρα να «κοπεί» και τεχνικά η έκδοση πιστοποιητικών νόσησης μετά από τη διενέργεια rapid test που ισχύει σήμερα.

«Θα μειωθεί η διασπορά πριν τις γιορτές»

«Όσον αφορά στη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» είπε σχετικά με τη νέα πραγματικότητα της δωρεάν διάθεσης των tests.

Αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού είπε ότι «έχει υπάρξει αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει, κάπου. Με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν, πιθανόν να δούμε διαφοροποιήσεις σε όσα ισχύουν μέχρι τώρα» συμπληρώνοντας για τη νέα παραλλαγή ότι «σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε απαντήσεις για την Όμικρον».

Πηγή: newpost.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook