Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων υπερψήφισε θέματα κάνοντας και συγκεκριμένες προτάσεις

Τις προτάσεις που κατέθεσε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, γνωστοποιεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά» Λευτέρης Κοπάσης.

Όπως διευκρινίζει, υπερψήφισε τα συγκεκριμένα θέματα, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές.

Αναλυτικότερα ο κ.Κοπάσης αναφέρει:

«1. Πρότεινα την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της ‘’Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος 2021’’, που ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, το οποίο περιλαμβάνει 40 νέα έργα ισόποσου προϋπολογισμού 27 εκ€ και την τροποποίηση άλλων. Υπερψήφισα την Τροποποίηση, με κατανόηση στην ανάγκη ‘’τακτοποίησης’’ του ΠΥ στο τέλος του έτους.

2. Πρότεινα εκ νέου την καταγραφή για την αξιοποίηση κτηρίων και γενικότερα της περιουσίας της Περιφέρειας όσο και των Δήμων και του Δημόσιου που μένουν αναξιοποίητα. Υπερψήφισα την ενοικίαση κτηρίου με κατανόηση των άμεσων αναγκών των υπηρεσιών της ΠΕ Λασιθίου.  

3. Πρότεινα την με κάθε τρόπο επίσπευση υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας για την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους, με την αποφυγή τόσο των λαθών επί της διαδικασίας όσο και τον περιορισμό των παρατάσεων επί του χρονοδιαγράμματος. Υπερψήφισα τις παρατάσεις με κατανόηση στην υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, λόγος για τον οποίο υπερψήφισα και την Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ‘’ΔΑΙΔΑΛΟΣ’’ για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων σε συνέχεια των Τ.Υ. της Περιφέρειας, του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

4. Πρότεινα τον ολοκληρωμένο ενιαίο και επιστημονικό σχεδιασμό κλαδοκοπών, που παρεμποδίζουν σοβαρά την οδική ασφάλεια, όπως έχει τεθεί κατά το παρελθόν, αντί να γίνεται τυχαία, αποσπασματικά και αναποτελεσματικά. Υπερψήφισα με κατανόηση για την αξιοποίηση της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook