Σε ποιο μοναστήρι θα διαμείνει ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Στη Φραγκισκανική μονή του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία θα διαμείνει ο Πάπας Φραγκίσκος που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Για τις προετοιμασίες των τελευταίων εβδομάδων για την καλύτερη δυνατή υποδοχή στον Άγιο Πατέρα μίλησε ο φύλακας της μονής.

«Μετά από μια πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση για την επίσκεψη, διορίστηκα συντονιστής της παπικής επίσκεψης στην Κύπρο, αλλά το ταξίδι δεν ήταν ακόμη σίγουρο», εξηγεί ο π. Jerzy σε δηλώσεις του στο custodia.org, που αναμεταδίδει το sigmalive.com. «Όταν λάβαμε την επίσημη επιβεβαίωση, το ανακοινώσαμε στις ενορίες και στις κοινότητες με έκπληξη» προσθέτει.

Ο συμβολισμός του δωματίου στο οποίο θα μείνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας θα διαμείνει στο Φραγκισκανικό μοναστήρι, όπου είναι και η έδρα της Αποστολικής Μονής, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου.

«Θα κοιμηθεί σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό όπου έμεινε ο Πάπας Βενέδικτος XVI όταν επισκέφθηκε τη χώρα το 2010. Για να μην χρειαστεί ο Άγιος Πατέρας να ανέβει σκάλες, του έχουμε ετοιμάσει ένα δωμάτιο στο ισόγειο» εξηγεί ο εφημέριος και φύλακας της Φραγκισκανικής μονής.

«Ένα παράθυρο στο δωμάτιο του Πάπα βλέπει στον μικρό κήπο της κουζίνας του μοναστηριού αλλά και στα κατεχόμενα», είπε. «Είναι σύμβολο του πόνου. Ο Πάπας έρχεται να εκφράσει την εγγύτητά του με τον πληθυσμό της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη στα δυο».

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πάπα – Η Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία, θα έχει σήμερα στις 08:30 ο πάπας Φραγκίσκος ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επαφές με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λευκωσία, όπου θα προσφωνήσει.

Στις 10:00 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία, παρουσία περισσοτέρων από 8.000 πιστών. Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκληρώνει το πρόγραμμά του αύριο το πρωί, οπότε αναχωρεί για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook