Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ζώα που έμεναν στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Τα Κρι Κρι που μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν σπίτι τους τον Δημοτικό Κήπο Χανίων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews,gr μεταφέρθηκαν προσωρινά στο "Σπίτι του Βοσκού", ένα ιδιωτικό χώρο που στην Κράνα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Το σπίτι του βοσκού αποτελεί ένα "μιτάτο" - ένα καταφύγιο για την κρητική παράδοση περιτριγυρισμένο από αγρία φύση και ανήκει στον παπά -Αντρέα Κόκκινο.

Τα ζώα του Δημοτικού Κήπου Χανίων φιλοξενούνται εκεί προσωρινά έπειτά από συνεννόηση του Δήμου Χανίων με το Δασαρχείο (έχει ενημερωθεί και ο ζωολόγος Πέτρος Λυμπεραάκης) ώσπου να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να μεταφερθούν μόνιμα πια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

πηγή φωτο: e-stories.gr

πηγή φωτο: e-storieskritis.gr

Για ποιον λόγο μένουν προσωρινά στο "Σπίτι του Βοσκού"

Ο λόγος που καθυστέρησε η μεταφορά των ζώων είναι ότι πρέπει να περάσουν πρώτα από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι υγιή και να γίνει χαρτογράφιση του DNA τους (αν είναι δηλαδή καθαρόαιμα) για να μπορούν να μεταφερθούν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Οι εξετάσεις αυτές υπολογίζεται ότι χρειάζονται 1 με 2 μήνες (το πολύ) για να ολοκληρωθούν και για αυτό το λόγο τα ζώα μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Σπίτι του Βοσκού.

πηγή φωτο: e-stories.gr

πηγή φωτο: e-storieskritis.gr

Το σπίτι του βοσκού αποτελεί μια καλή προσωρινή στέγη για τα Κρι Κρι αλλά δεν μπορούν να στεγαστούν μόνιμα εκεί καθώς ο χώρος κατατάσσεται στην κλίμακα Β και όχι στην Α (που για τετοιο είδος ζώου απαιτείται για μόνιμη φιλοξενία).

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ήταν ο κοινός τόπος που κατέληξαν έπειτα από συζητήσεις ο Δήμος Χανίων, το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που μαζί με το ΥΠΕΝ έκαναν τη σχετική εισήγηση.

Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ζώα του Δημοτικού Κήπου

Σχετικά με τα πτηνά που βρίσκονταν στο Δημοτικό Κήπο Χανίων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews θα μεταφερθούν στο Anima μια περιβαλλοντική οργάνωση που βρίσκεται στην Καλλιθέα Αττικής και έχει ως στόχο την προστασία και περίθαλψη της άγριας ζωής.

Τέλος οι πάπιες που βρίσκονταν στην λιμνούλα του Δημοτικού Κήπου θα μεταφερθούν σε κάποια λίμνη των Χανίων με πιθανότερο σενάριο να μεταφερθούν στην λίμνη της Αγυιάς.
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook