Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στην Εκκλησία της Κρήτης.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στην Εκκλησία της Κρήτης με την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου με την Εκκλησία της Κρήτης να κηρρύσει την θέση σε χηρεία. Τοποτηρητής των διαδικασιών αναλαμβάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Η ανακοίνωση της  Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Κρητικό Λαό ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με χθεσινή Απόφασή Της, κατέταξε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες, κηρύσσοντας τον θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε χηρεία.

Η Εκκλησία Κρήτης, για μία ακόμη φορά, εκφράζει τον σεβασμό και ευγνωμοσύνη Της στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου Της κ. Ειρηναίου, ο οποίος για σειρά πολλών δεκαετιών υπηρέτησε αφοσιωμένα και υποδειγματικά, με πιστότητα και αγάπη, την Εκκλησία της Κρήτης.

Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αναλαμβάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος θα κινήσει τις κατά Νόμον διαδικασίες για τον καταρτισμό του τριπροσώπου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και την αποστολή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει τις ευχαριστίες Της στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την ιστορική αυτή Απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook