Στις 7 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης – Παραμονές Χριστουγέννων αναμένεται η επίσημη απόφαση

Οι καταιγιστικές εξελίξεις για το έργο στήριξης και ανακαίνισης του μνημείου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων ήταν το θέμα έκτακτης συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων με τους επικεφαλείς ή εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, τους ενημέρωσε για την απόρριψη της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου από το 5ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γεγονός το οποίο – όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr – οφείλεται στον αποκλεισμό από την διαδικασία του διαγωνισμού μιας κοινοπραξίας εταιρειών, ο οποίος αποκλεισμός κρίθηκε ως μη νόμιμος.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν πως υπάρχει αισιοδοξία ότι η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Χανίων από το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα έχει ευτυχή – για το έργο – κατάληξη και μετά την καθαρογραφή της απόφασης παραμονές Χριστουγέννων – εφόσον γίνει αποδεκτή η προσφυγή – θα γίνει δυνατή η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χανίων και του αναδόχου του έργου.

Όμως σε περίπτωση που από το Ελεγκτικό Συνέδριο απορριφθεί η προσφυγή, τότε οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Όπως επισημάνθηκε από όλους, αναμένεται να είναι αναγκαία η επανάληψη του διαγωνισμού, κάτι που σημαίνει καθυστέρηση περίπου ενός έτους με αβέβαιο το τι θα γίνει με τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί για το έργο της Δημοτικής Αγοράς.

Βέβαια ιδιαίτερα άσχημη θα είναι η εξέλιξη αυτή για τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς που βρίσκονται σε διαδικασία εκκένωσης των καταστημάτων τους. Ήδη από τους 55 καταστηματάρχες περίπου οι 18 έχουν ήδη ενοικιάσει άλλους χώρους ενώ εάν υπάρξει η δυσμενής εξέλιξη για το έργο, τότε θα ζητηθούν μέτρα από τον Δήμο Χανίων προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook