Οι εξηγήσεις (;) του δημάρχου και η "μίνι" επίθεση σε δημοσιεύματα.

Σε εξηγήσεις προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σχετικά με την μεταφορά των "κρι κρι" από τον δημοτικό κήπο Χανίων, λόγω των εργασιών ανάπλασής του που θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα θέμα που, αν και δεν θα έπρεπε, έγινε "πρώτο θέμα" (άγνωστο γιατί) και λόγω της καθυστερημένης πρόθεσης της δημοτικής αρχής να δώσει κάποιες εξηγήσεις, πράγμα το οποίο συνέβη σήμερα (και έως κάποιο βαθμό γιατί οι απορίες παραμένουν), από τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς να τονιστεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση μαζεύτηκαν 300 υπογραφές πολιτών, για τις οποίες δεν έγινε καμία αναφορά από τον δήμαρχο.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ήταν "ολίγον τι" δηκτικός απέναντι σε δημοσιεύματα που είδαν το "φως" τις προηγούμενες ημέρες και για ένα θέμα που σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο στα Χανιά. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός ότι η, σε άλλες περιπτώσεις άκρως επικοινωνιακή δημοτική αρχη, τήρησε "σιγήν ιχθύος για ένα ζήτημα που για ηθικούς και όχι μόνο, λόγους, απασχολεί τους Χανιώτες.

"Μιλάμε για ένα αστυνομικό θρίλερ το οποίο αδυνατώ να παρακολουθήσω. Κάποιοι προσαπθούν να δημιουργήσουν σκιές. Αυτό που γίνεται είναι απόφαση του δημοτικού κήπου, που δεν επιτρέπεται η παραμονή τους εκεί. Δεν είναι συμβατή παραμονή τους εκεί. Σε συνέχεια της απόφασης του ΔΣ, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με δασαρχείο, τον ζωολόγο κ. Λυμπεράκη και άλλους αρμόδιους φορείς ότι μόνο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορεί να φιλοξενήσει τα κρι κρι", τόνισε ο κ Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να φιλοξενηθούν στο Αττικό πάρκο, τα οποία αναφέρονται στο προηγούμενο σημερινό ρεπορτάζ του Flashnews.gr, όπως και στο γεγονός ότι φιλοξενούνται προσωρινά στο Σπίτι του Βοσκού στο Ρέθυμνο.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του δημάρχου Χανίων:


"Ελπίζω το show να λάβει τέλος" τόνισε με τρόπο δηκτικό ο Δήμαρχος Χανίων.

Το θέμα παραμένει ωστόσο γιατί δεν γνωστοποίησε ο Δήμος Χανίων τη μεταφορά τους σε άλλο πάρκο,νωρίτερα και με τρόπο που να μην υπεισέρχονται θέματα διαφάνειας.

"Ήταν υποχρέωση της δημοτικής αρχής να μεταφέρει τα ζώα", όπως τόνισε ο Δήμαρχος αλλά ήταν υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ενημερώσει για τον τόπο μεταφοράς τους και όχι να αφήσει να "σέρνεται" η διαδικασία, λέμε (αν μας επιτρέπεται το σχόλιο) "εμείς"..

Σε κάθε περίπτωση, το "αστυνομικό θρίλερ", όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος, προέκψε λόγω των χειρισμών της δημοτικής αρχής.

"Έπρεπε να είχα τον ρόλο του ντετέκτιβ για να φανταστώ ότι το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις" επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης μίλησε και για μία προοπτικη φιλοξενίας των ζώων σε έναν χώρο στο Ακρωτήρι, η οποία φυσικά μοιάζει πολύ μακρινή, τη δεδομένη χρονική στιγμή:

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook