Θα είναι ανοιχτή στο κοινό 24  ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, επισκέφτηκε στο Γραφείο του, ο Φιλόλογος, κ. Μανόλης Τζάβλας, όπου παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Γιώργου Κοϊνά, ανέπτυξε την πρόταση του ίδιου και του Αρχιτέκτονα, κ. Γιώργου Κουφάκη, για τη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Σε αντίθεση με τη συμβατικές, κλειστού τύπου βιβλιοθήκες που λειτουργούν με «κάρτες» και συγκεκριμένο ωράριο, η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό 24  ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι χρήστες της θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμούν και να αφήσουν ένα δικό τους. Ο κος Καλαντζάκης ανταποκρίθηκε θετικά στην συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύτηκε να στηρίξει το όλο εγχείρημα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μετά το πέρας της συνάντησης: «Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόταση  για τη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην Ιεράπετρα. Στόχος μας είναι να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα συνεισφοράς και συμμετοχής, με τελικό κέρδος τη διασπορά της ιδέας της φιλαναγνωσίας στο ευρύτερο κοινό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τζάβλα  και τον κ. Κουφάκη  για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρότασή τους, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή όχι μόνο βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση των πολιτών της Ιεράπετρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook