Ο μικρός Έιταν Μπιράν επιστρέφει στην Ιταλία για να ζήσει με την θεία του 

Ο μικρός Έιταν Μπιράν, έξι ετών, επέστρεψε στην Ιταλία, ογδόντα τέσσερις ημέρες μετά την μυστηριώδη μετάβασή του στο Ισραήλ, μαζί με τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του. Ο μικρός Έιταν ήταν ο μόνος επιζών από το δυστύχημα με τελεφερίκ στην Ιταλία.

Ο παππούς του είχε έρθει στην Ιταλία για να δει τον μικρό Έιταν και τον είχε πάρει μαζί του στο Ισραήλ χωρίς την άδεια του συγγενών στους οποίους είχε ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επανειλημμένα λόγο για πραγματική απαγωγή.

Η πτώση του τελεφερίκ στην Ιταλία

Οι γονείς του Έιταν και το αδελφάκι του, δυο ετών, έχασαν την ζωή τους κατά την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Μοταρόνε, στις 24 του περασμένου Μαΐου. Είχαν εγκατασταθεί στην Ιταλία, όπου και είχαν σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ο 5χρονος Εϊταν ο μόνος επιζών από την τραγωδία με το τελεφερίκ στην Ιταλία.


Το εξάχρονο αγοράκι πρόκειται να επιστρέψει στο ιταλικό σχολείο και θα ζήσει με την οικογένεια της θείας του (της αδελφής της μητέρας του) 'Αια Μπιράν.

Η θεία του μικρού Έιταν, με την οποία θα ζει πλέον ο 6χρονος

Ολοκληρώνεται έτσι μια δικαστική διαμάχη, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες. Μετά την ιταλική, και η ισραηλινή δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο παππούς του δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα να πάρει μαζί του τον Έιταν και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά το συμφέρον και την ψυχολογική ισορροπία του παιδιού, θα πρέπει να μεγαλώσει στην Ιταλία.

iefimerida.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook