Από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα, χιλιάδες πολίτες μπαίνουν στο σύστημα και κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό - Πώς ελήφθη η απόφαση για μείωση του χρόνου από δεύτερη σε τρίτη δόση στους 3 μήνες

Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα το πρωί έχουν κλείσει πάνω από 130.000 ραντεβού για τρίτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών έδωσε το πράσινο φως για να μειωθεί το χρονικό διάστημα από 6 στους 3 μήνες για τη χορήγηση της επαναληπτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη η επιτροπή ήταν αφενός ο κίνδυνος που δημιουργείται μέσα στον χειμώνα με την ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τον εντοπισμό της Omicron και αφετέρου τα θετικά αποτελέσματα των μελετών στο Ισραήλ για την ενίσχυση της κυτταρικής ανοσίας του πληθυσμού, μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής (τρίτης) δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησαν τα δεδομένα που αφορούν και τα περιστατικά και τον χρόνο νόσησης όσων έχουν εμβολιαστεί. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι προστατεύονται λιγότερο έναντι του κορωνοϊού μετά τους τέσσερις με πέντε μήνες από τον εμβολιασμό τους. Επίσης, μειωμένη προστασία έχουν και όσοι έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook