Νόστιμες, υγιεινές και vegan: φακές σούπα ενισχυμένες με γλυκά κάστανα. Μια θρεπτική ιδέα χωρίς κρέας για το χειμωνιάτικο τραπέζι.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. φακές
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμός
  • 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο και φρυγανισμένα ψωμάκια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5’. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε τις φακές για λίγο μέσα στο νερό και κατόπιν τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 4’-5’. Προσθέτετε τις φακές, το σκόρδο, τη δάφνη, τον ντοματοχυμό και τον ζωμό λαχανικών 

Βράζετε τη σούπα για 45’. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ταμπάσκο (προαιρετικά) και τα κάστανα. Αφήνετε τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρετε.

Τη συνοδεύετε με φρυγανισμένα ψωμάκια.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook