Σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, σε συνέχεια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2021 έως Ιανουάριος 2022, έχει σχεδιάσει ομάδα γονέων με τίτλο «Συζητήσεις Γονέων Εφήβων» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε επίκαιρα θέματα διαπαιδαγώγησης και ψυχολογίας των εφήβων. 

Πιο αναλυτικά η ομάδα «Συζητήσεις Γονέων Εφήβων» η οποία απευθύνεται σε γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει την εξής θεματολογία: α) έφηβοι και διαδίκτυο: κατευθύνσεις για ασφαλή πλοήγηση στο πλαίσιο της οικογένειας β) η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους γονείς « όταν το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» γ) οι μαθησιακές δυσκολίες και οι επιπτώσεις τους στο ψυχολογικό κλίμα της οικογένειας δ) ο εκφοβισμός (bullying) του εφήβου στο χώρο του σχολείου: αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης και ε) ξεπερνώντας τα εμπόδια για μία αποτελεσματική επικοινωνία γονέων – εφήβων. 

Το πρόγραμμα (διάρκειας πέντε συναντήσεων) με ημερομηνία έναρξης 7/12/2021 και ημερομηνία λήξης 11/01/2022 θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη από τις 10:00 έως τις 11:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Μιχελιδάκη 17, 1ος όροφος). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς και το εκάστοτε πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Η συμμετοχή στην ομάδα γονέων δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Συντονίστρια του προγράμματος: κα Σισμανίδου Ιωάννα, Κοινωνιολόγος, Msc Ειδική  Παιδαγωγός. 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του προγράμματος στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 2821028166 και 2821051214 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30 έως 13.30. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook