Η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην καταθέσει ως μάρτυρας ο Βρετανός πρώην συνήγορός του Ντέιβιντ Μιλς στη δίκη του για διαφθορά.

Ο Μπερλουσκόνι, στην συγκεκριμένη δίκη, κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 δολάρια τον Μιλς για να ψευδομαρτυρήσει σε δίκες του Καβαλιέρε την δεκαετία του \’90.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει μια μακρόχρονη διαδικασία στη Βρετανία για να εμποδίσει την κατάθεση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Μιλς ο οποίος ζει στο Λονδίνο. Μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση.

Η κατάθεση του Μιλς στο δικαστήριο του Μιλάνου είχε οριστεί για την Δευτέρα. Οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι είχαν ζητήσει από την βρετανική δικαιοσύνη να απαγορεύσει προσωρινά την κατάθεση του δικηγόρου εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε το αίτημα, εξηγώντας πως έλαβε επιστολή από την ιταλική εισαγγελία στην οποία κατηγορείται ο Μπερλουσκόνι ότι προσπαθεί «να καθυστερήσει ή να προκαλέσει τον εκτροχιασμό της διαδικασίας».

Αρχικά ο Μιλς θα κατέθετε στις 28 Οκτωβρίου, αλλά οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι κατάφεραν να πάρουν αναβολή με την δικαιολογία της κρίσης στην ευρωζώνη που αντιμετώπιζε ο τότε πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook