«Δεν υπήρξαν καθυστερήσεις από την πλευρά των γιατρών» λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Στο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 14χρονου κοριτσιού, που νοσούσε από κορονοϊό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, κ. Γεωργίου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη, που συμβαίνει σπάνια».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών νοσεί ήπια. Παρότι οι επιλοκές είναι σπάνιες φαίνεται ότι δεν αποκλείονται. Το κόριτσι παρέμεινε σπίτι του για μια εβδομάδα, θετικό στον ιό, με ήπια νόσηση. Δεν γνωρίζω αν έπρεπε να πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο. Από την Παρασκευή εμφάνισε ενοχλήσεις στο στήθος, οι οποίες επιδεινώθηκαν το Σάββατο κι έτσι οι γονείς το μετέφεραν στο νοσοκομείο» είπε αρχικά ο κ. Γεωργίου.

Και συνέχισε: «Εκεί έγινε πλήρης έλεγχος και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια εικόνα ισχαιμίας του μυοκαρδίου, στην προσπάθεια που γινόταν για να σταθεροποιηθεί υπέστηκ καρδιακή ανακοπή, διασωληνώθηκε και έκανε δεύτερο επεισόδιο καρδιακής ανακοπής και οι γιατροί δεν μπορούσαν να το αναφέρουν».

Σχολιάζοντας τη μη ύπαρξη υποκείμενου νοσήματος ο κ. Γεωργίου είπε ότι «δεν αναφέρεται κάποιο υποκείμενο νόσημα που θα μπορούσε να προδικάσει την τραγική εξέλιξη. Πλην όμως φάινεται πως άνθρωποι με κανένα υποκείμενο νόσημα νοσούν παρά πολύ βαριά, και αυτό είναι κάτι δυστυχώς το οποίο μαθαίνουμε καθημερινά».

«Επικίνδυνες επιπλοκές η περικαρδίτιδα και η μυοκαρδίτιδα»

«Η περικαρδίτιδα και η μυοκαρδίτισα είναι πολύ επικίνδυνες επιπλοκές του κορονοϊού που μπορεί να προκαλέσουν ανακοπή. Εκτός από τις επιπλοκές στο αναπνευστικό είναι από τις σοβαρότερες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας υγείας» ανέφερε.

Για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «είναι νωρίς ακόμα, θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως, που θα κάνει και τους γονείς να νιώθουν πιο δικαιωμένοι. Ωστόσο από την ενημέρωση και τα στοιχεία που έχω, αλλά και η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις και αβλεψίες από την πλευρά των γιατρών».

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook