Αναζητείται λύση μέσω προγραμματικών συμβάσεων με οικονομική συνεισφορά για προσλήψεις στην υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων.

Τα νέα δεδομένα στην λειτουργία των Δήμων σε ότι αφορά τις υπηρεσίες Δόμησης, τα οποία προκύπτουν με τις ρυθμίσεις του Νόμου 4842/2021 συζητήθηκαν σε συνάντηση της δημοτικής αρχής των Χανίων με εκπροσώπους όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με τον Νόμο, απο 1η Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να λειτουργεί Υπηρεσία Δόμησης σε κάθε Δήμο της χώρας. Συνεπώς, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων δε θα έχει αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των άλλων Δήμων, από το νέο έτος, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Στην διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζιράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «επειδή στόχος μας δεν είναι να απεκδυθούμε τις ευθύνες, αλλά το καλό των πολιτών, προκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε τους όρους ενδεχόμενης προγραμματικής ή διαδημοτικής σύμβασης με τους άλλους Δήμους».


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων "από όλους τους εκπροσώπους των Δήμων εκδηλώθηκε η αδυναμία λειτουργίας Υπηρεσίας Δόμησης σε κάθε Δήμο, καθώς επίσης εκφράστηκε η ανάγκη της οικονομικής συνεισφοράς στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη από την ενδεχόμενη πρόσληψη προσωπικού, που θα απασχολείται στην ΥΔΟΜ Χανίων, μέσω της ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη)."

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, και ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, Φραγκίσκος Τρουλάκης. Από τον Δήμο Πλατανιά, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μαλανδράκης, η υπάλληλος μηχανικός, Άννα Κακαβελάκη, και η ειδική συνεργάτιδα, Μαρία Τσικουράκη, από τον Δήμο Αποκόρωνα, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, από τον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου ο Αντιδήμαρχος, Μιχαήλ Μπικάκης, τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας, Πόπη Καπετανάκη, και η δικηγόρος, Άννα Μπενιουδάκη, τον Δήμο Σφακίων, η Αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Σφηνιά, και ο υπάλληλος μηχανικός, Στέλιος Μαραγκάκης, και τον Δήμο Γαύδου ο Αντιδήμαρχος, Σταύρος Μαραβελάκης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook