Ο Αντόνι Ταγιάνι, στενός φίλος του κυρίου «μπούνγκα μπούνγκα», δηλώνει στην εφημερίδα «Telegraph» ότι πολλοί είναι αυτοί που του ζητούν να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα στις εκλογές του Ιανουαρίου

Πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της Ιταλίας ακόμη κι έχει πατήσει τα 85, ασκούν πολλοί συνεργάτες του, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος επικαλούμενος πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος «Forza Ιtalia».

Oι προεδρικές εκλογές στη γείτονα είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2022 με τον απερχόμενο πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, να αποχωρεί έπειτα από επταετή θητεία διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην ανάληψη της πρωθυπουργίας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας από τον Μάριο Ντράγκι τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στα ογδόντα πέντε του χρόνια, με δίκες για χρηματισμό νέων γυναικών στην υπόθεση «μπούνγκα μπούνγκα» να τον ταλαιπωρούν, ο Καβαλιέρε δέχεται τηλέφωνα από συνεργάτες του για να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο της Ιταλίας θεωρώντας ότι έχει ακόμη αντοχές.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, υπ’ αριθμόν 2 του κόμματος «Forza Italia», πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, παραδέχτηκε στο κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας «Telegraph» ότι ήταν ένας από τους αυτούς που θα ήθελαν τον Μπερλουσκόνι υποψήφιο για την προεδρία της Ιταλίας.

«Πολλοί από εμάς του έχουμε ζητήσει να κατέβει υποψήφιος. Όταν όμως κάνουμε αναφορά στο θέμα, ο Μπερλουσκόνι απλώς χαμογελάει», υποστήριξε ο Ταγιάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές και τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υποβλήθηκε σε εγχείριση καρδιάς, ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο του προστάτη, έναν «εφιάλτη που διαρκεί μήνες», αλλά και κορωνοϊό, για τον οποίο , όπως είπε, ήταν η «πιο επικίνδυνη πρόκληση» της ζωής του. Παρόλα αυτά, οι θαυμαστές του τον θέλουν εκ νέου στις επάλξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook