Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μέσα Λασιθίου.

Στο στάδιο της υπογραφής της συμβάσης μεταξύ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του αναδόχου  βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης» με προυπολογισμό 36.382 ευρώ και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΠΔΕ).

Το εξωτερικό αυτό δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό, έχει κατασκευαστεί από σιδηροσωλήνες, και υπάρχουν  πολλές διαρροές  νερού, λόγω της παλαιότητας του δικτύου.
 
Η αντικατάσταση του δικτύου θα ξεκινήσει κοντά από τις πηγές της «Αλόιδας» και σε μήκος 1.450 μέτρων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα και θα αντικατασταθούν με νέες κατάλληλου τύπου σωληνώσεις. 

Η σωλήνα θα εγκιβωτιστεί, θα κατασκευαστούν  φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα  με καπάκια, προκειμένου να τοποθετηθούν μέσα δικλείδες, βαλβίδες εξαερισμού και μειωτές πίεσης νερού.

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της δήμου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή  και στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού πόσιμου νερού στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook