Μετά από δημοσίευμα του Flashnews.gr συνεργεία του δήμου επιχείρησαν να αποκαταστήσουν χαντάκι στις Μουρνιές και άφησαν το σημείο σε χειρότερη κατάσταση

Στα μέσα Οκτωβρίου το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει τη διαμαρτυρία κατοίκων της 2ης παρόδου Μουρνιών Χανίων για τον κίνδυνο πλημμύρας που δημιουργούσε η καταπάτηση ενός χαντακιού στο οποίο διοχετεύονταν όλα τα ύδατα της βροχής. Παρόλο που οι ίδιοι είχαν ενημερώσει, όπως μας είχαν καταγγείλει, τον δήμο Χανίων για το πρόβλημα και την αντιπεριφέρεια Χανίων για την ανάγκη καθαρισμού του χαντακιού κανείς από τους δυο δεν είχε κάνει κάτι για να λύσει το ζήτημα (με εξαίρεση την προσπάθεια καθαρισμού του μια φορά από τον δήμο παρόλο που η ευθύνη ανήκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων).

Μετά τη δημοσίευση του θέματος από το Flashnews.gr, συνεργείο του δήμου πήγε στο σημείο για να ανοίξει το καταπατημένο χαντάκι ώστε στη συνέχεια να το αποκαταστήσει.

Η διάνοιξη του καταπατημένου σημείου έγινε στις 2 Νοεμβρίου και διήρκεσε περίπου 3 μέρες. Η αποκατάστασή του όμως δεν έγινε ποτέ. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μπροστά από αυτό που ήταν παλαιότερα χαντάκι έχει έρθει σε πλήρη απόγνωση.

Η εικόνα είναι χειρότερη από πριν αλλά και στην πράξη η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε είναι πιο επικίνδυνη για πρόκληση πλημμύρας καθώς πλέον έχει ισοπεδωθεί το χαντάκι και δεν έχει δημιουργηθεί ένα καινούριο μεγάλο από όπου θα διοχετεύεται ο όγκος του νερού. Το νερό ή πιο σωστά η λάσπη που υπάρχει ήδη, στην πρώτη βροχή θα φτάσει στα σπίτια. 

Επιπλέον, δε φρόντισαν να καλουπώσουν και να υποστηρίξουν με κάποιον τρόπο το εναπομείναν κομμάτι της αυλής – από το σημείο όπου έκαναν τη διάνοιξη – με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τίποτα να συγκρατήσει το χώμα. Το δε, νερό της άρδευσης έχει κοπεί και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ποτίζει όπως, όπως με το νερό ύδρευσης!

Η ίδια έχει επικοινωνήσει με τον δήμο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθώντας να βρει μια λύση αλλά δυστυχώς έπεσε στο κενό.

Ως Flashnews.gr επανειλημμένα επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να έχουμε και τη θέση του δήμου, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η επικοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook