Ίσως μείνουν κλειστά «από 10 λεπτά έως 10 ημέρες»

Σε πάνω από 300 αριθμώνται τα σούπερ μάρκετ Spar στη βόρεια Αγγλία, που έκλεισαν προσωρινά μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα εν λόγω καταστήματα και σήμερα, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν την πληρωμή των πελατών τους με κάρτα (POS). Το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί.

Εκπρόσωπος της Spar δήλωσε: «Γνωρίζουμε και μπορούμε να ανακοινώσουμε επί του παρόντος ότι πρόκειται για διαδικτυακή επίθεση στα συστήματα πληροφορικής μας. Αυτό έχει επηρεάσει περίπου 330 καταστήματα Spar στη βόρεια Αγγλία τις τελευταίες 24 ώρες και εργαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Ορισμένα καταστήματα λαμβάνουν πληρωμές μόνο με μετρητά. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους πελάτες μας και εργαζόμαστε το συντομότερο δυνατό για να επιλύσουμε την κατάσταση».

Έγινε γνωστό επίσης ότι δεν είναι ακριβές το πόσο θα διαρκέσει η διακοπή, με τους εκπροσώπους ενός καταστήματος να λένε ότι αυτό ίσως διαρκέσει «10 λεπτά, 10 ώρες ή 10 ημέρες».

Πάντως, εκτός από τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών, το πρόβλημα επηρεάζει επίσης και τα ταμεία, όπως και τη διαχείριση και τα γραφεία της διοίκησης.

Και η Tesco είχε δεχθεί επίθεση

Σημειώνεται ότι η Spar δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει χτυπηθεί από χάκερς τον τελευταίο καιρό.

Ο ιστότοπος και η εφαρμογή της Tesco κατέρρευσαν τον Οκτώβριο μετά από μια παραβίαση στα συστήματα του σούπερ μάρκετ.

Εκατοντάδες αγοραστές δεν μπορούσαν τότε να παραγγείλουν μέσω Διαδικτύου ή να κάνουν αλλαγές σε ήδη καταχωρημένες παραδόσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook