Όπως έγινε γνωστό από χθες η εταιρεία REDS AE αναδείχθηκε νικήτρια στον πλειστηριασμό για την εκμετάλλευση της Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών με προσφορά στα 40,2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να συγκληθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαιότερα project που αφορούν την Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

40,2 εκατ. ευρώ η βελτιωμένη οικονομική προσφορά για τις Γούρνες

Πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αναδείχθηκε η REDS Α.Ε. μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Το e-Auction διενεργήθηκε σήμερα και δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με την βελτιωμένη προσφορά της REDS Α.Ε. να διαμορφώνεται στα 40,2 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook