Τι υποστήριξε ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη

Την άποψη ότι ο θάνατος από Ζακ Κωστόπουλου δεν συνδέεται με τα χτυπήματα που δέχτηκε εξέφρασε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής/πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας για τους συναδέλφους του: «Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες».

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν το θύμα θα είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα στην περίπτωση που παρέμενε σπίτι του απάντησε ότι είναι «ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας». Όταν δε ρωτήθηκε από την έδρα αν η κλωτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι από τον κοσμηματοπώλη μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιμάτωμα ο ίδιος υποστήριξε πως δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση τονίζοντας πως ο άτυχος ακτιβιστής είχε «μακρά ηπατική βλάβη» και χαρακτηρίζοντας «τοξική για την καρδιά» την αντιρετροική αγωγή που ελάμβανε. «Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τη θέση του ότι κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο δικαστήριο όταν ο εισαγγελέας ζήτησε από τον μάρτυρα να σέβεται το δικαστήριο και να μην μιλά με ένταση και την πρόεδρο να του ζητά να χαμηλώσει τους τόνους. Είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία του μάρτυρα για τις ερωτήσεις που δέχτηκε σχετικά με τον λόγο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook