Νέα μέτρα ενόψει των γιορτών

Η Πολωνία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό γιατρών, δασκάλων και μελών των δυνάμεων ασφαλείας από την 1η Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, ανακοινώνοντας, παράλληλα, σειρά και άλλων μέτρων με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Άνταμ Νιτζίλσκι είπε ότι το όριο για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και κινηματογράφοι, θα μειωθεί στο 30%, χωρίς να περιλαμβάνονται οι εμβολιασμένοι, από το 50% που ισχύει σήμερα.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν τα πιστοποιητικά Covid των πελατών τους.

Επίσης, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα είναι κλειστά από τις 15 Δεκεμβρίου και την παραμονή καθώς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μόνο 100 άνθρωποι θα επιτρέπεται να εισέλθουν σε αυτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εμβολιασμένοι, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως αν και ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στη μεγαλύτερη χώρα-μέλος της ανατολικής ΕΕ έχει σταθεροποιηθεί, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Εξάλλου, οι αρχές φοβούνται ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να πυροδοτήσει νέο άλμα στις μολύνσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook