Κυνηγοί σεξουαλικών παραβατών τράβηξαν βίντεο το ανώτατο στέλεχος την ώρα που περίμενε έναν 15χρονο

Μεγάλοι μπελάδες για τη Sony καθώς ένα διευθυντικό της στέλεχος εμπλέκεται σε μία υπόθεση παιδοφιλίας. Συγκεκριμένα ο George Cacioppo, ανώτερο στέλεχος της Sony Interactive Entertainment, ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα engineering στο PlayStation Store από το 2013, έχασε τη θέση του αφού φέρεται να εμφανίστηκε σε βίντεο που πρόδωσε την εμπλοκή του με παιδοφιλία.

Στο κανάλι μιας ομάδας κυνηγών παιδόφιλων στο YouTube με το όνομα « People v. Preds» ανέβηκε ένα βίντεο στο οποίο ο George Cacioppo φέρεται να προσπαθούσε να κανονίσει μια συνάντηση με ένα 15χρονο αγόρι. Ο Cacioppo ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος στο τμήμα engineering της Sony τα τελευταία οκτώ χρόνια και εργαζόταν πάνω στο PlayStation Store. Ωστόσο, μετά την εμφάνισή του στο βίντεο η εταιρεία των απέλυσε

«Είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση και ο εν λόγω υπάλληλος έχασε τη θέση του», ανέφερε η Sony σε δήλωση που εστάλη στο CNET.

Πώς έγινε τσακωτός ο αντιπρόεδρος του Playstation

Η People v. Preds είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ανακαλύψει άτομα που σχετίζονται με την παιδοφιλία, και στη συνέχεια δημοσιεύει τα στοιχεία.

Στο βίντεο, ακούγεται ο άνθρωπος που κρατά την κάμερα να περπατά σε έναν δρόμο έξω από ένα σπίτι. Στην εξώπορτα στέκεται ο George Cacioppo της Sony. Στη συνέχεια το άτομο με την κάμερα ρωτά τον Cacioppo ποιον σχεδιάζει να συναντήσει, αναφερόμενος στον αντιπροέδρο ως «Τζεφ». Το άτομο που κρατά την κάμερα κάνει περισσότερες ερωτήσεις, ο Cacioppo μπαίνει μέσα στο σπίτι και κλείνει την πόρτα χωρίς να απαντήσει. Ο κάμεραμαν αρχίζει να φωνάζει ότι θα καλέσει τους αστυνομικούς και κατηγορεί τον Cacioppo ότι είχε κανονίσει να συναντηθεί με ένα 15χρονο για ερωτική συνεύρεση.

Σύμφωνα με έναν σύνδεσμο του Google Drive που δημοσιεύτηκε στην περιγραφή του βίντεο, ο George Cacioppo της Sony φέρεται να μίλησε με ένα άτομο που του είπε ότι ήταν 15 ετών στο Grindr, την γνωστή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται κυρίως από την LGBTQ+ κοινότητα. Οι δυο τους αντάλλαξαν φωτογραφίες και ο Cacioppo παρουσιάστηκε στον «15χρονο» ως Τζεφ. Στη συνέχεια φέρεται να έδωσε στον «ανήλικο» τη διεύθυνσή του για ερωτική συνεύρεση. Ο 15χρονος είπε ότι θα πήγαινε με Uber στο σπίτι του και ο Cacioppo φέρεται να τον περίμενε έξω.

Η παγίδα είχε στηθεί από την People v. Preds και το άτομο που τραβά το βίντεο ακούγεται στο τέλος του βίντεο να φωνάζει δυνατά τις κατηγορίες κατά του στελέχους της Sony, ώστε να ακουστεί στα γύρω σπίτια.

Ένας εκπρόσωπος από το People v. Preds φέρεραι να είπε ότι ο λόγος που αυτές οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν δημόσια, αντί να παραδοθούν απευθείας στις αρχές, ήταν ότι «το αστυνομικό τμήμα δεν συνεργάζεται με “κυβερνοομάδες” όπως εμείς. Τότε είναι που κυριαρχεί το Διαδίκτυο». Ωστόσο, είπε επίσης ότι «τα στοιχεία έχουν πλέον φτάσει στις αρχές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook