Σοκάρει η κατάθεση καρκινοπαθούς

«Μου έλεγε να μη κάνω χημειοθεραπείες γιατί σε συνδυασμό με τα βότανα θα προκαλούσαν έκρηξη στον οργανισμό μου και θα πέθαινα», είπε – «Μου έλεγε ότι θα ο καρκίνος θα ξεραίνονταν» –  «Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά»

Ξεχείλισε σήμερα ο πόνος και ο θυμός των θυμάτων «ψευτογιατρού» στη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Με δάκρυα στα μάτια – και έχοντας καταρρεύσει από τη συναισθηματική φόρτιση – η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, θύμα, κατά το κατηγορητήριο, του 48χρονου «ψευτογιατρού», επιχείρησε να τον λιντσάρει μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. «Μου έφαγες το παιδί μου, αλήτη, σκουλήκι, βρωμιάρη», φώναζε η γυναίκα στον κατηγορούμενο, λίγο πριν εκείνος αποχωρήσει από το δικαστήριο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων, που έσπευσαν να την φροντίσουν.

Συγκλονιστικά ήταν όμως και τα όσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη άλλη γυναίκα – επίσης θύμα του κατηγορούμενου, η οποία διαγνώστηκε το 2017 με καρκίνο στο μαστό και δη μεταστατικό αλλά ο …Dr Kontos της έλεγε να μην χειρουργηθεί, να μην κάνει χημειοθεραπείες αλλά να λάβει βότανα από το Πήλιο και ενέσεις αρτεμισήνης «για να ξεραθεί» ο καρκίνος!

Τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή της, η γυναίκα ήταν πραγματικά συγκλονιστικά. «Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο. Και τη δική μου ζωή και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Τη μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», είπε η μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια τον τρόπο που την προσέγγισε ο κατηγορούμενος. «Ο κύριος από δω» είπε η γυναίκα -εννοώντας τον κατηγορούμενο που την άκουγε σιωπηλός – «πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιον Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας έλεγε σας φέρνω την ευλογία του Θεού».

Όπως ανέφερε η παθούσα, γνώρισε τον 48χρονο… Dr Kontoς – έτσι συστήνονταν στα θύματά του ο κατηγορούμενος – μέσω μιας φίλης της, η οποία εν τέλει κατέληξε από την επάρατη νόσο, έχοντας προηγουμένως λάβει «θεραπεία» από τον ίδιο. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο «ψευτογιατρός» την προέτρεψε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της, αλλά να ακολουθήσει τη δική του…. «εναλλακτική θεραπεία», η αποτελούνταν από 51 βότανα από το Πήλιο, 45 «βιταμίνες» την ημέρα και αποστάγματα μέσα σε χυμούς!

«Πέσατε σε γιατρουδάρα»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε πως όταν πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα στο Πήλιο για να προμηθευτεί την δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος, εκεί ο ιδιοκτήτης του, της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα»!

Σύμφωνα με την παθούσα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Η μάρτυρας πείσθηκε, όπως κατέθεσε, από τα λόγια του κατηγορουμένου και δεν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες. Αντίθετα, αποφάσισε να κάνει ενέσεις ….αρτεμισήνης, τις οποίες της είχε συστήσει ο …Dr Kontos.

«Μου έλεγε ότι ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό μου και ότι θα μπορούσα να πεθάνω» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος πως με τη δίκη του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν»!

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της στο ακροατήριο η μάρτυρας είπε για τον κατηγορούμενο: «Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε. Τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως και πως με τη δική του θεραπεία ο καρκίνος θα ξεραινόταν!».

Στη πορεία, η ασθενής άρχισε να αντιλαμβάνεται το πραγματικό πρόσωπο του κατηγορούμενου. Έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Η μάρτυρας ανέφερε στο ακροατήριο: «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός. Ο σύζυγος μου παρ’ όλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο. Παρά τις άθλιες εξετάσεις μου, εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ’ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Στέλιος Σούρλας, συνήγορος της γυναίκας, ανέφερε: «Αυτά τα οποία η μάρτυρας κατέθεσε, τα κατέθεσε με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του σήμερα θα ήταν πεθαμένη». Από την πλευρά της, η ίδια η γυναίκα είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Ξεσπώντας σε λυγμούς η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της εξαιτίας των …θεραπειών του 48χρονου, ανέφερε: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου…Αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο Θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου, που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook