Έκανε αίσθηση η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ- Reds για το ακίνητο (και έκταση) στις Γούρνες Ηρακλείου, το γνωστό και ως “Μικρό Ελληνικό”.

Η παρουσία στον τελικό της Dimand (Δημήτρη Ανδριόπουλου) είχε οδηγήσει αρκετούς να προεξοφλήσουν την έκβαση του διαγωνισμού, σε βάρος της Reds.

Και όμως η Reds (Χρήστος Παναγιωτόπουλος) παρότι αουτσάϊντερ- για τους πολλούς- πλειοδότησαν με 40 εκατ. € – σε έναν διαγωνισμό, που όπως παραδέχτηκε ο Δημήτρης Πολίτης (νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ) θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στα 20 εκατ. (εάν δεν “χτυπούσαν” οι κόκκινοι).

Μία συμφωνία-ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες.

Κατ’ αρχήν για τις διαθέσεις των βασικών μετόχων του ΕΛΛΑΚΤΩΡα (Reggeborgh-Wessels) πως η επένδυση έχει ευρύ χρονικό ορίζοντα, ότι ο όμιλος είναι πιστοληπτικά/χρηματοδοτικά απόλυτα φερέγγυος- απόδειξη οι επαφές των συστημικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν το project-, η σημειολογική παρουσία σ’ έναν διαγωνισμό που επιθυμούσε διακαώς να κερδίσει η Dimand– ένα από τα 3-4 ισχυρότατα ονόματα του κλάδου- και το στοίχημα πως η συμφωνία μπορεί να αποδειχτεί Game Changer για τον όμιλο.

banks.com.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook