Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων Οικοδόμων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση στον κλάδο αλλά και η πρόσφατη Πανοικοδομική Απεργία που έγινε στις 4/11.  

Στη  συζήτηση αποφασίστηκαν δραστηριότητες ανά νομό με κοινές ημερομηνίες για την Κρήτη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "αποφασίστηκε να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων μας, ώστε να επεξεργαστεί σχέδιο παρέμβασης στους χώρους δουλειάς στη βάση της εισήγηση της σημερινής σύσκεψης, να ενταθεί η επαφή με τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των οικοδόμων και των εργαζομένων στις κατασκευές.

Είναι αυτονόητο ότι αυτός ο αγώνας συνδέεται άμεσα και ενιαία με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις που έχουμε θέσει για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, με βελτίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με μέτρα προστασίας των άνεργων και του εισοδήματος των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα. 


Αποφασίστηκε τα συνδικάτα να πάνε σε μέρα δράσης στους χώρους δουλειάς με παρεμβάσεις για μετρά ενίσχυσης του συστήματος υγείας , αλλά και τα μετρά υγιεινή και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνει κορύφωση με πικετοφορίες και περιοδείες  σε συνοικίες  το Σάββατο 11/12. 
Στο Ηράκλειο να πραγματοποιθεί συλλαλητήριο 16/12 για τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό.  

Συζητήθηκε το ζήτημα της ακρίβειας, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα παραφουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι μεγάλες απώλειες στο εισόδημα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Να πάμε για μέρα δράσης Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου εναντία στην ακρίβεια με παρεμβάσεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ , Σ/Μ , γειτονιές , λαϊκές αγορές κ.α.

Τέλος τονίστηκε ότι συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά στο πλαίσιο πάλης ιεραρχούμε ως Συνδικάτα και Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: 

Την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Το ζήτημα της προστασίας των ανέργων του κλάδου και της προστασίας του εισοδήματος.
Την ακύρωση του νόμου Χατζηδάκη."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook