Ξεκίνησε  η εκδίκαση της μήνυσης για τη χρήση επιστημονικής ορολογίας για το αναπαραγωγικό σύστημα κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε νηπιαγωγείο των Χανίων 

Δεκάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από τα δικαστήρια στα Χανιά για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους οι οποίοι μηνύθηκαν από γονέα για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε πριν από χρόνια.

Ειδικότερα, πριν από 6 χρόνια κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του σχολικού προγράμματος «Φρίξος», ενός προγράμματος Σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, οι γονείς ενός παιδιού αποφάσισαν να μηνύσουν τους νηπιαγωγούς και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς κατά τη διάρκεια του μαθήματος για το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιήθηκε από τους νηπιαγωγούς η επιστημονική ορολογία  για την παρουσίαση του αναπαραγωγικού συστήματος.

Η μάρτυρας υπεράσπισης Μαργαρίτα Γερούκη, πρώην σχολική σύμβουλος και υπεύθυνη του προγράμματος «παίζω με το Φρίξο» που είναι πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής, σε δηλώσεις της αναφέρει ότι « πρόκειται για μια παρανοϊκή κατάσταση όπου οι εκπαιδευτικοί δικάζονται για τον τρόπο που κάνουν το εκπαιδευτικό τους έργο» ακόμα αναφέρει ότι η σεξουαλική αγωγή είναι ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα».

Ωστόσο τονίζει ότι « στην Ελλάδα σέρνουμε 4 εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια επειδή απλά χρησιμοποιούν την επιστημονική ορολογία για την περιγραφή του αναπαραγωγικού συστήματος όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού».

Ακόμα η κ. Γερούκη αναφέρει ότι το μάθημα  αποτελεί σημαντική συμβολή για τον περιορισμό των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης  καθώς «τον τελευταίο χρόνο ακούμε συνέχεια περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και αντί να βοηθήσουμε την εκπαίδευση να κάνει σωστά τη δουλειά της και να ενημερώσει τα παιδιά δίνεται το περιθώριο σε μια μειοψηφία και αντιεπιστημονική και ακραία φωνή να σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια» 

Την ίδια στιγμή η κ Γερούκη επισημαίνει ότι το πρόγραμμα Φρίξος διδάσκεται ακόμα στα σχολεία και το πρόγραμμα έχει εγκριθεί 5 φορές από το υπουργείο παιδείας.

Τέλος η κ. Γερουκη αναφέρει ότι «το πρόγραμμα βοήθησε παρά πολύ τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους οι ίδιοι τα θέματα του σώματος των Ορίων και της σύνεσης 

Ο κ Αντώνης Τσαλαπάκης πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  αναφέρει ότι « είναι πρωτοφανές όλο αυτό που συμβαίνει όταν γίνεται λόγος για ένα πρόγραμμα που έχει πάρει έγκριση από το ινστουτο εκπαιδευτικής πολιτική από το 2015». Ακόμα τόνισε ότι « είναι άδικο οι εκπαιδευτικοί να σύρονται στα δικαστήρια για να αποδείξουν το δίκαιο και του έγκυρου του τρόπου προσέγγισης του ζητήματος του ανθρώπινου σώματος και της σεξουαλικής αγωγής. Τέλος αναφέρει ότι οι «εκπαιδευτικοί έχουν την απόλυτη συμπαράσταση μας και προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook