Το σημείο που δεν τον ευχαριστεί καθόλου

Το franchise ταινιών «Ρόκι» με πρωταγωνιστή τον Σιβλέστερ Σταλόνε ήταν ένα από τα πιο μακροχρόνια franchise ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου. Ξεκινώντας με την αρχική ταινία του 1976, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το franchise έχει δημιουργήσει πέντε σίκουελ συν ένα reboot με δύο ταινίες μέχρι σήμερα, αναφέρει το grunge.com.

Ενώ η πρώτη ταινία φάνηκε να είναι μια πιο προσεγμένη δουλειά, εστιάζοντας κυρίως στην προσπάθεια του φτωχού πυγμάχου να ανελιχθεί κερδίζοντας φήμη, δόξα και λεφτά, οι υπόλοιπες που ακολούθησαν, πολλές φορές είχαν έντονο το στοιχείο της υπερβολής.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο πρωταγωνιστής και ο άνθρωπος που σκέφτονται όλοι στο άκουσμα της λέξης «Ρόκι», παραδέχτηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με ένα σημείο στην τέταρτη ταινία του franchise. Πιο συγκεκριμένα, ο Σταλόνε έχει αποκαλύψει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που τα πράγματα εξελίχθηκαν στο «Ρόκι IV», όταν ο παλιός του αντίπαλος Απόλλο Κριντ, φίλος και μέντορας του Ρόκι μετέπειτα, σκοτώθηκε από τον Ρώσο αντίπαλό του Ιβάν Ντράγκο.

Ποια σκηνή θα άλλαζε ο Σταλόνε στην τέταρτη ταινία του Ρόκι

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το franchise του «Ρόκι», το γενικότερο story έχει ως εξής: Στην πρώτη ταινία, ο Ρόκι Μπαλμπόα, ένας πυγμάχος από τη Φιλαδέλφεια έρχεται αντιμέτωπος με τον Απόλλο Κριντ, τον τότε πρωταθλητή πυγμαχίας στην κατηγορία του. Στην τέταρτη ταινία, ο Κριντ και ο Μπαλμπόα, έχουν γίνει φίλοι πια και οργανώνουν έναν αγώνα επίδειξης μεταξύ του Κριντ και του Ρώσου πυγμάχου Ιβάν Ντράγκο. Ο Κριντ αποτυγχάνει να πάρει τον αγώνα στα σοβαρά και ο Ντράγκο νικά τον αντίπαλό του μέχρι θανάτου στο ρινγκ.

Ο Σταλόνε παραδέχτηκε, μέσω του Screen Rant, ότι η μεγαλύτερη λύπη του από το franchise είναι ότι σκότωσε τον Απόλλο Κριντ. «Ήταν ανόητο. Το “Rocky V” δεν θα είχε συμβεί ποτέ, και το “Rocky VI” ίσως ποτέ δεν θα είχε συμβεί… με αυτόν τον τρόπο”, είπε για την απόφασή του. Σημείωσε, επίσης, ότι αν έπρεπε να ξανακάνει την συγκεκριμένη σκηνή από την αρχή, ο Κριντ δεν θα είχε σκοτωθεί από τον Ντράγκο, απλώς θα έμενε ανάπηρος σε καροτσάκι και θα είχε γίνει ο εκπαιδευτής του Ρόκι.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Σταλόνε κυκλοφόρησε ξανά μια νέα περικοπή του «Rocky IV», η οποία, αν και δεν αλλάζει το αποτέλεσμα με το θάνατο του Κριντ, αποκαθιστά περίπου 40 λεπτά κομμένα πλάνα από την ταινία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook