Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε φραστικά στον Σουλεϊμάν Σοϊλού

Πανδαιμόνιο επικράτησε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση όταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε φραστικά κατά του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επειδή χρησιμοποίησε το αεροσκάφος του φυγόδικου Τούρκου επιχειρηματία Κορκμάζ. Οι βουλευτές σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια με τον υπουργό Εσωτερικών να φωνάζει «απατεώνα» τον βουλευτή και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση.

Νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κατάρ επέμενε στην ανορθόδοξη πολιτική των χαμηλών επιτοκίων και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν δημιουργούν ζήτημα παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση που βιώνει η Τουρκία αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις, αφού η συμμαχία της αντιπολίτευσης παγιώνει το προβάδισμα της έναντι της συμμαχίας της κυβέρνησης κατά 3 μονάδες και το 84% θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τόσο για τον Καβάλα όσο και για τον Ντεμιρτάς είναι άκυρες για την Τουρκία

«Δεν αναγνωρίζω τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ζητούν την απελευθέρωση του φιλανθρώπου Οσμάν Καβάλα και του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς», διαμηνύει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Άγκυρα θα συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων γι’ αυτούς» είπε ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από την Ντόχα, ο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φέρεται να δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τόσο για τον Καβάλα όσο και για τον Ντεμιρτάς είναι «άκυρες» για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook