Περιλαμβάνει επιστρώσεις με κυβόλιθους, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση παγκακίων κ.α.

Υπεγράφη, σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη, της Ειδικής Συνεργάτισσας, Αρχιτεκτόνισσας, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη και του Προέδρου της Κοινότητας του Μύρτου, κ. Αλέξανδρου Παντελάκη, η σύμβαση για την ανάπλαση στον οικισμό του Μύρτου, που αποτελεί τμήμα του έργου  «Εργασίες ανάπλασης των οικισμών Κεντρί και Μύρτος Δήμου Ιεράπετρας», προϋπολογισμού 550.119,25€.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση και διαμόρφωση ενός δικτύου οδών εντός του οικισμού ενοποιώντας αισθητικά και λειτουργικά τον κεντρικό εμπορικό άξονα του Μύρτου με ένα δίκτυο οδών και πεζοδρόμων περιμετρικά της πλατείας, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο δημόσιο χώρο. 

Περιλαμβάνει επιστρώσεις με κυβόλιθους, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση παγκακίων κ.α. Το έργο χρηματοδοτείται από το  Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο κος Καλαντζάκης στη συνέχεια τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης μεγάλης ανάπλασης που είχαμε πραγματοποιήσει στον οικισμό του Μύρτου και αλλάζει τελείως την εικόνα των κεντρικών οδών του οικισμού.

Πλέον ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Δήμου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο αλλάζει όψη και αποκτά πιο αναβαθμισμένη εικόνα, ενώ συγχρόνως γίνεται περισσότερο προσβάσιμος για τους πολίτες. Ως Δημοτική Αρχή με έργα και παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη του Μύρτου, όπως είχαμε υποσχεθεί. Παρόλο που οι συνθήκες ήταν δυσμενείς λόγω της πανδημίας, κατορθώσαμε χάρη στην προσπάθεια τόσο των Συνεργατών μου όσο και των Υπηρεσιών του Δήμου να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη, να πάρουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις και να εντάξουμε το έργο της ανάπλασης σε ένα άκρως ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη στήριξη τόσο τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μύρτου, κ. Παντελάκη, όσο και τα μέλη του Συμβουλίου. Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια με έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μύρτου διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook