Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες, προσφέροντας πολύπλευρη ανθρωπιστική βοήθεια

Χρηματική επιταγή αξίας 25.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από τον κόσμο που ενίσχυσε τους σεισμόπληκτους, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέδωσε στο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Δρ. Αντώνιος Αυγερινός.   

«Επικροτούμε ενέργειες σαν τη σημερινή, γιατί ξέρουμε πολύ καλά, ότι όσοι νόμοι και αν υπάρχουν, ότι θεσμικά μέτρα κι αν ληφθούν, αν δεν υπάρχει εθελοντισμός δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις φυσικές καταστροφές που προκύπτουν. Ο εθελοντισμός είναι τρόπος προσφοράς και στάση ζωής. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ΕΕΣ για ό,τι προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στους πληγέντες του Δήμου μας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Αυγερινό, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας και δέχτηκε την πρόταση μου για συγκέντρωση χρημάτων προς ανακούφιση των σεισμόπληκτων της περιοχής μας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Σαμαρείτες, την Κοινωνική Πρόνοια και τους εθελοντές», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ηράκλειο.           

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες, προσφέροντας πολύπλευρη ανθρωπιστική βοήθεια, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο για οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων οικογενειών, με τον Πρόεδρο του, τον κ. Αυγερινό, εμφανώς συγκινημένο να αναφέρεται στην αλληλεγγύη και αλτρουιστική συμπεριφορά των ανθρώπων του ΕΕΣ: «Βρισκόμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού σεισμού. Ήταν μια συνεχής, καθημερινή παρουσία ποικίλης ανθρωπιστικής βοήθειας, με πολλές δράσεις. Σήμερα είμαστε εδώ, ως μια συνεχεία αυτής της προσπάθειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που εισακούστηκε η έκκληση μας για οικονομική βοήθεια για να ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ώστε σήμερα να μπορούμε να παραδώσουμε αυτό το ποσό που θα καλύψει κάποιες άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυγερινός βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι μαζί με κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ, που εκτός από το χρηματικό αυτό ποσό, μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα και χαμόγελα σε μαθητές σχολείων της Α/θμιας  Εκπ/σης, οι οποίοι βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες του ισχυρού σεισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Κώστας Γκαντής.          

     

«Είναι μεγάλη η χαρά και συγκίνηση από τα παιδικά χαμόγελα που συναντήσαμε σήμερα. Δεν είναι μόνο το σημερινό, αλλά και αυτό που έγινε από το πρώτο λεπτό με την κοινωνία να βλέπει ότι έχει ανθρώπους δίπλα της. Ο φόβος και η ανησυχία των πρώτων ωρών μετριάστηκε και με τη συμβολή και του Ερυθρού Σταυρού τον οποίο ευχαριστούμε» επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική, διότι η παρουσία του κ. Αυγερινού δηλώνει την ευαισθησία της αρχαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης της χώρας μας για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook