Τι δείχνουν οι έρευνες για τα ζευγάρια που «τραβούν» χωριστούς δρόμους

Έρευνες δείχνουν ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών προτιμούν να χωρίσουν με τον σύντροφο τους που δεν νιώθουν πολλά πράγματα, παρά να τον γνωρίσουν στην οικογένειά τους τα Χριστούγεννα.

Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και πολλοί από εμάς θέτουμε στόχους ενόψει του νέου έτους ή ψάχνουμε να απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες που δεν θέλουμε να «κουβαλήσουμε» στη νέα χρονιά. Όπως; Το κάπνισμα, το ποτό, την εξάρτηση από την πίτσα κάθε Σάββατο βράδυ (λέμε τώρα) κτλ.

Έρευνες όμως δείχνουν για τον Δεκέμβριο και κάτι άλλο. Πως είναι ο μήνας που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια. Μάλιστα, η 11η Δεκεμβρίου (ναι, τόσο συγκεκριμένα) είναι η μέρα που η πλειοψηφία των ζευγαριών επιλέγει να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Οι λόγοι τώρα γι αυτή την απόφαση ποικίλουν. Κάποιοι δεν θέλουν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με ένα άτομο που ουσιαστικά δεν νιώθουν και πολλά, άλλοι δεν θέλουν να συστήσουν τον σύντροφο τους, στους φίλους και πολύ περισσότερο στην οικογένειά τους τα Χριστούγεννα.

Η ψυχολόγος Dorree Lynn είπε στο ABC News: «Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα σχετικά με το δώρο και πόσο οικείο μπορεί να είναι αυτό. Ιδίως άνθρωποι που δεν βγαίνουν για πολύ καιρό. Φοβούνται επειδή δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση στον άλλον, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να αισθάνονται σαν ανόητοι που δίνουν κάτι, αλλά δεν παίρνουν τίποτα πίσω».

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών προτιμούν να χωρίσουν με έναν σύντροφο που δεν αισθάνονται και πολλά πράγματα γι αυτόν, παρά να τον πάρουν μαζί τα Χριστούγεννα και να τον γνωρίσουν στην οικογένειά τους.

Μία αντίθετη άποψη, αναφέρει ότι οι χωρισμοί τον Δεκέμβριο θα πρέπει να γίνονται πριν από τις 6/12, διαφορετικά είναι πολύ κοντά στις γιορτές και μπορεί να θεωρηθεί «σκληρός».

Εκτός από τις 11 Δεκεμβρίου, η επόμενη περίοδος για να χωρίσουμε με έναν σύντροφο, είναι τα μέσα Μαρτίου. Είναι η περίοδος που… όλοι εγκαταλείπουμε τις αποφάσεις που είχαμε πάρει για το νέο έτος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook