Ξεκαθάρισε το “τοπίο” – Εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

-Τελευταία ενημέρωση 22.54-

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είναι ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017, ολοκληρώθηκαν στις 7 και μισή το απόγευμα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει το protothema, η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000.  Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Συντριπτική η διαφορά με 67,9% (132.309 ψήφοι)-32,1% (62.537 ψήφοι) στο 95% των επίσημων αποτελεσμάτων .

Νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παπανδρέου: «Μήνυμα ευθύνης για όλους το αποτέλεσμα»

Δήλωση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, μετά την άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκης τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!»

Στην Κρήτη

Και στην Κρήτη ήταν μεγάλη η προσέλευση.

Στο Ηράκλειο ψήφισαν 14693, ενώ στα  Χανιά περίπου 3500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ. Στο Ρέθυμνο ψήφισαν 3.233. Στην Ιεράπετρα τέλος ψήφισαν 796 εκλογείς, ενώ στον Άγιο Νικόλαο 554.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα στα Χανιά.

Στην Ιεράπετρα, ο Μανώλης Ανδρουλάκης λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξεως του 74,1%.

Kλειστό Γυμναστήριο Πατελών στο Ηράκλειο
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook