«Τα κρούσματα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον διπλασιάζονται κάθε δύο έως τρεις ημέρες στη Βρετανία», είπε

«Τα κρούσματα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον διπλασιάζονται κάθε δύο έως τρεις ημέρες στη Βρετανία», είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι δύο δόσεις εμβολίου δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί «παλιρροϊκό κύμα» λοιμώξεων.

Σε τηλεοπτική δήλωση, ο Τζόνσον είπε ότι σε όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω διατίθεται τρίτη δόση μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ ο προηγούμενος στόχος ήταν τα τέλη Ιανουαρίου.

«Τα καλά νέα είναι ότι οι επιστήμονές μας είναι βέβαιοι ότι με μια τρίτη δόση –μια αναμνηστική δόση– μπορούμε όλοι να αναβαθμίσουμε το επίπεδο προστασίας μας», είπε ο Μπόρις Τζόνσον διευκρινίζοντας ότι ο στόχος της τρίτης δόσης ως 31 Δεκεμβρίου ισχύει για την Αγγλία. Τα άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου – η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία – αναμένεται επίσης να επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

«Το να χορηγηθεί αναμνηστική δόση τις επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τεράστια πρόκληση, καθώς θα απαιτήσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δόσεις την ημέρα», είπε επίσης ο Τζόνσον αναγνωρίζοντας ότι «πολλές ιατρικές υπηρεσίες θα πρέπει να αναβληθούν για να επιτευχθεί ο στόχος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook