Η ανακοίνωση του Μανώλη Ντουντουλάκη για την καταψήφιση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2020 της ΔΕΥΑΒΑ

“Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΒΑ και κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να αναφερθώ για μία φορά στα προβλήματα της ΔΕΥΑΒΑ, για τα οποία εσείς προσωπικά φέρετε την κύρια ευθύνη.

Στη Συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2021 της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκε ως θέμα συζήτησης η έγκριση του απολογισμού, του Ισολογισμού και των Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2020 της ΔΕΥΑΒΑ.

Πλέον είναι γνωστό πως η επιχείρηση κινδυνεύει λόγω του λανθασμένου τρόπου διαχείρισης από πλευράς της διοίκησης, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Ακόμα και οι ίδιοι οι Δημότες γνωρίζουν τα προβλήματα της ΔΕΥΑΒΑ.

Οι υπάλληλοι άρχισαν να μιλούν και να αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να σκάσει η βόμβα που λέγεται ΔΕΥΑΒΑ. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τι θα πείτε στους Δημότες;

Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε το Δημότη  και να θίγουμε τα κακώς κείμενα.

Αντί να λάβετε υπ’ όψιν σας τις προτάσεις και τις υποδείξεις μας, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης, εσείς τις αποκαλείτε παραπληροφόρηση και συκοφαντία.

Έχω αναφέρει και στο παρελθόν πως η ΔΕΥΑΒΑ είναι μία μικρή και ελεγχόμενη επιχείρηση, την οποία η δημοτική αρχή παρουσιάζει ως μεγάλη και δύσκολη ως προς τη διαχείριση και τη λειτουργία της, καθώς έτσι την εξυπηρετεί.

Οφείλετε να λάβετε σημαντικές αποφάσεις και να μεριμνήσετε για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου να καταφέρετε να τη σώσετε. 

Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΑ,

Προτείνουμε να ενημερωθείτε για την κατάσταση της ΔΕΥΑΒΑ και να μην ψηφίζετε εν λευκώ, διότι σε τελική ανάλυση πιθανόν να σας καλέσουν σε απολογία και τότε θα βρεθείτε σε δυσμενή θέση.

Παρακάτω καταθέτουμε τις προτάσεις μας που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων για τη διάσωση της επιχείρησης και την εύρυθμη λειτουργία της:

1) Αντί να πραγματοποιείτε κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις για τα έργα, θα μπορούσατε να τα ομαδοποιείτε και να διεξάγετε διαγωνισμούς.

2) Να προχωρήσετε στη στέγαση της ΔΕΥΑΒΑ. Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητα γραφεία, αίθουσα για τη διεξαγωγή των ΔΣ του Δήμου, χώρος συνεργείων για οχήματα, μηχανήματα κλπ);

3) Είναι απαραίτητη η τήρηση λογιστικής αποθήκης.  Η μη πραγματοποίησή της συνεπάγεται με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

4) Συντηρήσεις με αυτεπιστασία αυτοκινήτων, μηχανημάτων και εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΒΑ.

5) Συνεργασία με πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι με τη ΔΕΗ. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια μπορούμε μόνο να μειώσουμε σημαντικά το κόστος αυτό.

6) Μην προσλαμβάνετε υπεράριθμους υδρονομείς. Το γεγονός αυτό οδήγησε και στην πρόσληψη επιπλέον εποπτών, λόγω του ότι αδυνατούσατε να τους έχετε υπό τον έλεγχό σας. Υδρονομέας που ελέγχει  1040 υδρόμετρα αμοίβεται το ίδιο με υδρονομέα που ελέγχει 130 υδρόμετρα.

Πείτε στους δημότες ποιο είναι το αντικείμενο εργασίας των υδρονομέων και ποιο των εποπτών.

Έχετε υιοθετήσει μία ειδική πολιτική που ονομάζεται πολιτική υδρονομέων Δήμου Πλατανιά.

7) Δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό για τους δημότες που παρανομούν στην κατανάλωση του νερού. Δε μπορείτε να καθορίζετε κατά το δοκούν τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

Σε περίπτωση που θέσετε σε εφαρμογή τις προτάσεις που σας παραθέτουμε ανωτέρω, για τις οποίες έχουμε κάνει πολλές αναφορές και στο παρελθόν, δε θα ήταν απαραίτητη η χορήγηση δανείου  για να ανταπεξέλθει η επιχείρηση οικονομικά και δε θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα για το πώς θα βρεθούν χρήματα για την πληρωμή του ρεύματος.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσετε στην υλοποίηση των προτάσεών μας, το μέλλον της ΔΕΥΑΒΑ κρίνεται αβέβαιο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook