Για όσους αργεί το ραντεβού του εμβολιασμού τους ή δεν το έχουν κλείσει ακόμα

Την πρωτότυπη εξόρμηση που διοργάνωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια που προσέφερε εμβολιασμούς, χωρίς ραντεβού, κατά της Covid-19, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα κάνει πράξη και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου  Κινητές Μονάδες εμβολιασμού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα βρίσκονται στα κεντρικά σημεία των 4ων μεγάλων πόλεων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος) από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (αυτή την πληροφόρηση λάβαμε), παρέχοντας στους πολίτες, ηλικίας άνω των 12 ετών, τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά της Covid, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν είτε την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την ενισχυτική 3η δόση, ενώ τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι της Pfizer. 

Η επιλογή των ημερών επίσης δεν είναι τυχαία αφού πρόκειται για Σαββατοκύριακο όπου οι πολίτες θα είναι, ενδεχομένως, αποφορτισμένοι από την εργασία τους και θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, μέχρι στιγμής έχει κανονιστεί τα εμβόλια στο Ηράκλειο να γίνουν στην πλατεία Ελευθερίας, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα τελική απόφαση για τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Κρήτης. Η απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Τετάρτη (15/12).

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες, για να κάνουν το εμβόλιό τους εκείνες τις ημέρες θα χρειαστεί να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και προληπτικά, να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook