Λύνουν κάβους τα πλοία.

Υπήρξε συμφωνία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ot.gr, λύνουν κάβους τα πλοία τη ακτοπλοΐας καθώς η ΠΝΟ με τον ΣΕΕΝ συμφώνησαν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση 3% από 1/1/2022.

Το πρωί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε απευθύνει κάλεσμα προς τον σύνδεσμο των ακτοπλόων να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, με «ρεαλιστικές» και «βελτιωμένες» προτάσεις, ενώ ως μοχλό πίεσης είχε προκηρύξει προχθές 48ωρη απεργία που έληγε σήμερα στις 24.00 τα μεσάνυχτα απειλώντας με προοπτική κλιμάκωσης.

Η ομοσπονδία των ναυτεργατών διεκδικούσε μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Σε αναλυτική της ανακοίνωση η ΠΝΟ σημειώνει ότι συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από τις δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργιακές της κινητοποιήσεις, και εκτιμά πως «ναι μεν, δεν μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά και η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, πλην όμως, σταθμίζοντας την όλη κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι μία αποδεκτή λύση».

Η ΠΝΟ επίσης «εφιστά την προσοχή στην Εργοδοσία και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και λοιπούς εργοδότες, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε έστω και την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και την όποια παραβίαση ή καταστρατήγηση εν γένει των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων και του Νόμου σε ότι αφορά την πιστή εφαρμογή τους, τα όρια και τις ώρες απασχόλησης, την πλήρη και έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών μας».

Οι ναυτεργάτες ζητούν επίσης άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΕΝ σχετικά με κοινωνικο ασφαλιστικά τους αιτήματα.

Κανονικά τα δρομολόγια

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, τα δρομολόγια “από και πρός” την Κρήτη θα γίνουν κανονικά απόψε Δευτέρα (13/12). Ίσως να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πλοίων λίγο των φορτίων που έχουν συσσωρευθεί τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook