Μεγάλη η διασπορά στα σχολεία του νομού- Καθημερινά μεγαλώνει η λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 

Αυξάνεται η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη μεγάλη διασπορά που υπάρχει στα σχολεία του νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δυο μέρες καταγράφηκαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Χανίων 46 κρούσματα.

Ειδικότερα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία 26 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και 2 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. Τα κρούσματα αυτά βρέθηκαν σε 25 διαφορετικά σχολικά τμήματα.

Για σήμερα Τρίτη εντοπίστηκαν 20 νέα κρούσματα σε μαθητές που φοιτούν σε 18 διαφορετικά τμήματα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων δηλώθηκαν 3 νέα κρούσματα σε μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του νομού που φοιτούν σε 2 διαφορετικά τμήματα ενώ χτες Δευτέρα είχαν δηλωθεί 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 6 διαφορετικά 

Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσει τμήμα σχολείου (βάσει πρωτοκόλλου) πρέπει να έχει προσβληθεί το 50+1% των μαθητών του τμήματος.

Μάλιστα οι μαθητές που έχουν έρθει σε επάφη με επιβεβαιωμένο κρούσμα θεωρούνται στένες επάφες και βάσει πρωτοκόλλου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην διενέγεια δυο rapid test ένα μολίς εντοπιστεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε ακόμα μετά από 7 μέρες. Παράλληλα τις μέρες ανάμεσα στα δυο rapid test οι μαθητές οφείλουν να διεργούν self test προκειμένου να εντοπίστει εάν υπάρχει κάποιο άλλο κρούσμα.

Πάντως παρά την πληθώρα των κρούσματα δεν έχει κλείσει κάποιο σχολικό τμήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook