Επιχείρηση εντοπισμού ενός 30χρονου ψαρά έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Φαλασσάρνων μέχρι και την Παλαιόχωρα στα Χανιά.

Ο ψαράς, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Ιρανός, ξεκίνησε την Τετάρτη από τα Φαλάσσαρνα με ένα κανό για να αλιεύσει στην νήσο «ΠΕΤΑΛΙΔΑ» και έκτοτε αγνοείται.

Τις αρχές ειδοποίησε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο αγνοούμενος, οι οποίες κινητοποιήθηκαν αμέσως.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα καθώς και το επαγγελματικό αλιευτικό «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Ν.Χ. 471 με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου πραγματοποίησαν έλεγχο στην ανωτέρω περιοχή με αρνητικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς όμως οι δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ δυσχεραίνουν την επιχείρηση εντοπισμού του, η οποία θα συνεχιστεί αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Μέχρι τώρα οι άνδρες του λιμενικού στη Κίσσαμο, το πλωτό σκάφος του λιμενικού, το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας αλλά και ψαράδες της περιοχής, που μετέχουν στις έρευνες, έχουν «οργώσει» την περιοχή από τα Φαλάσσαρνα, μέχρι τον Κριό και το Ελαφονήσι, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ελπίδες όλων είναι ο ψαράς να έχει βγει στη στεριά, καθώς το σημείο που δραστηριοποιούνταν είναι πολύ κοντά στην ακτή, και να έχει μεταβεί σε ασφαλές σημείο, χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί του άνθρωποι.